Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Steam stopt ondersteuning macOS Mojave: hierom is dat jammer

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Steam macOS Mojave

Steam heeft aangekondigd dat de ondersteuning voor macOS Mojave en High Sierra wordt stopgezet. En dat heeft grotere gevolgen dan je denkt: dit is waarom.

Lees verder na de advertentie

Steam op macOS Mojave

Steam is de grootste webwinkel voor games op Windows, Mac en Linux. Je vindt er bijna alle games van iedere ontwikkelaar, en dingen als online spelen, voicechat met je vrienden en savegames in de cloud zitten allemaal ingebouwd. Geen wonder dus dat zowat iedereen die af en toe een spelletje speelt wel Steam op zijn pc heeft staan.

Steam

Maar draai je macOS High Sierra (10.13) of macOS Mojave (10.14), dan heb je binnenkort een probleem. Steam wordt vanaf 2024 namelijk niet meer ondersteund op deze versies. Dat meldt Steam zelf op een support-pagina. En daarmee gaat ook een hele collectie games verdwijnen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

32-bit apps in macOS

macOS Mojave was namelijk de laatste versie van macOS met ondersteuning voor 32-bit apps. En laten nou net veel games van voor 2018 daar onder vallen, die nog steeds beschikbaar zijn in de Steam-winkel. Wanneer Steam niet meer werkt op Mojave, dan gaan dus ook al die games verloren – en zijn ze alleen nog te spelen in Windows (waar 32-bit nog steeds ondersteund wordt).

Gelukkig betekent het stopzetten van de ondersteuning nog niet dat Steam direct niet meer werkt in macOS Mojave en macOS High Sierra. Wel komen nieuwe functies niet meer naar die versies, en zal bepaalde functionaliteit op een gegeven moment wegvallen. Dat spellen helemaal niet meer speelbaar zijn, gaat waarschijnlijk wel een keer gebeuren – maar nog niet in 2024.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!