Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Eerste publieke beta iOS 14 is nú uit

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iOS 14 widgets


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de eerste publieke bèta van iOS 14 en iPadOS 14 uitgebracht. Iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwe besturingssystemen voor iPhone en iPad, kan hiermee de software alvast uitproberen. Je dient je hiervoor in te schrijven voor Apple’s Beta Software Program.

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

iOS 14 bèta voor iedereen

Ontwikkelaars konden al sinds eind juni aan de slag met de bèta-software. Begin deze week verscheen voor ontwikkelaars iOS 14 bèta 2. De eerste publieke bèta, die gisteravond verscheen, komt overeen met deze tweede ontwikkelaarsbèta. Ook de timing past precies bij Apple’s plannen: blijkbaar verloopt de ontwikkeling van iOS 14 en iPadOS gestaag.

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe software? Dan kun je je nu inschrijven voor het Apple Beta Software Program. In onze workshop leggen we stap voor stap uit hoe je je kunt inschrijven voor de eerste iOS 14 en iPadOS 14 bèta. De workshop werd toen gemaakt voor iOS 13, maar het werkt nog steeds precies hetzelfde. Lees ook ons artikel over hoe zinvol het is om de bèta te installeren.

Wat is een bèta?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een bèta is een vroege versie van software waaraan nog gesleuteld wordt. De software doet het al wel, maar is zeker nog niet stabiel genoeg om uitgebracht te worden. Er zitten mogelijk nog bugs en eigenaardigheden in. De bedoeling is dan dat testers de software uitproberen en er commentaar op geven. Apple gebruikt die feedback om de puntjes op de i te zetten. Er verschijnen tot september meerdere bèta-versies om iOS steeds verder te perfectioneren.

De nieuwe functies van iOS 14 en iPadOS14

Met iOS 14 brengt Apple dit najaar een groot aantal nieuwe functies naar je iPhone. Zo kun je straks widgets in verschillende formaten op je thuisscherm zetten, worden apps op een slimme manier geordend en kun je gebruikmaken van App Clips, waarbij je geen volledige app meer hoeft te downloaden.

iPadOS 14 heeft alle nieuwe functies van iOS 14, met daarbij nog wat extra nieuwigheden die optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de iPad. Zo is het design van apps en de zoekfunctie aangepast op het grotere scherm en is er handschriftherkenning voor wanneer je werkt met een Apple Pencil.