Terug naar Eerste publieke beta iOS 14 is nú uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste publieke beta iOS 14 is nú uit

Door Sven Lamers10 juli 2020 08:022 min. leestijd0

Apple heeft de eerste publieke bèta van iOS 14 en iPadOS 14 uitgebracht. Iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwe besturingssystemen voor iPhone en iPad, kan hiermee de software alvast uitproberen. Je dient je hiervoor in te schrijven voor Apple’s Beta Software Program.

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

iOS 14 widgets

iOS 14 bèta voor iedereen

Ontwikkelaars konden al sinds eind juni aan de slag met de bèta-software. Begin deze week verscheen voor ontwikkelaars iOS 14 bèta 2. De eerste publieke bèta, die gisteravond verscheen, komt overeen met deze tweede ontwikkelaarsbèta. Ook de timing past precies bij Apple’s plannen: blijkbaar verloopt de ontwikkeling van iOS 14 en iPadOS gestaag.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe software? Dan kun je je nu inschrijven voor het Apple Beta Software Program. In onze workshop leggen we stap voor stap uit hoe je je kunt inschrijven voor de eerste iOS 14 en iPadOS 14 bèta. De workshop werd toen gemaakt voor iOS 13, maar het werkt nog steeds precies hetzelfde. Lees ook ons artikel over hoe zinvol het is om de bèta te installeren.

Wat is een bèta?

Een bèta is een vroege versie van software waaraan nog gesleuteld wordt. De software doet het al wel, maar is zeker nog niet stabiel genoeg om uitgebracht te worden. Er zitten mogelijk nog bugs en eigenaardigheden in. De bedoeling is dan dat testers de software uitproberen en er commentaar op geven. Apple gebruikt die feedback om de puntjes op de i te zetten. Er verschijnen tot september meerdere bèta-versies om iOS steeds verder te perfectioneren.

De nieuwe functies van iOS 14 en iPadOS14

Met iOS 14 brengt Apple dit najaar een groot aantal nieuwe functies naar je iPhone. Zo kun je straks widgets in verschillende formaten op je thuisscherm zetten, worden apps op een slimme manier geordend en kun je gebruikmaken van App Clips, waarbij je geen volledige app meer hoeft te downloaden.

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier

iPadOS 14 heeft alle nieuwe functies van iOS 14, met daarbij nog wat extra nieuwigheden die optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de iPad. Zo is het design van apps en de zoekfunctie aangepast op het grotere scherm en is er handschriftherkenning voor wanneer je werkt met een Apple Pencil.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar