Terug naar ProMotion op iPhone 13 Pro werkt niet met alle apps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

ProMotion op iPhone 13 Pro werkt niet met alle apps

Door Ward Edema27 september 2021 14:172 min. leestijd0

De iPhone 13 Pro is de eerste iPhone met een supersoepel ProMotion-scherm. Maar nu blijkt dat (nog) niet elke app er gebruik van kan maken.

iPhone 13 Pro ProMotion

iPhone 13 Pro: ProMotion

Het nieuwe ProMotion-scherm in de iPhone 13 Pro (Max) kan twee keer sneller verversen dan de schermen van alle voorgaande iPhones. Hierdoor wordt alles wat je op het scherm doet een stuk soepeler, van scrollen tot spelletjes.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Deze schermtechniek zat al op de tweede generatie iPad Pro (2017) en nieuwer, maar was voorheen nog niet naar de iPhone gekomen. Dit had waarschijnlijk vooral met de beperkingen van de iPhone-accu te maken. Die is dit jaar een stukje groter. Ook kan ProMotion nu de verversingssnelheid in sommige situaties tot 10 hertz verlagen om energie te besparen.

App Store-apps beperkt

Nu de iPhone 13 Pro officieel uit is, merken ontwikkelaars op dat hun apps niet volledig compatibel zijn met ProMotion. Hoewel het scrollen in die apps wel met 120 hertz gebeurt, zijn veel animaties nog steeds beperkt tot 60 hertz. Enkel als de ontwikkelaar strikt de ingebouwde animaties van de iPhone heeft gebruikt (UIKit en Core Animation) werkt 120 hertz wél in de gehele app.

Apple geeft nu in een reactie aan dat ontwikkelaars zelf een regel moeten toevoegen aan de ‘plist’ (property list) van de app om 120 hertz in de gehele app in te schakelen. Ook heeft Apple een nieuw document vrijgegeven met allerlei tips om ProMotion optimaal met je app te laten werken.

Doordat Apple deze informatie nu pas vrijgeeft, zou het nog even kunnen duren voordat jouw favoriete apps volledig gebruikmaken van ProMotion. Ontwikkelaars hebben namelijk, met name als ze veel eigen animaties gebruiken, tijd nodig om hun app te optimaliseren.

ProMotion: iPhone vs. iPad Pro

Uit het ProMotion-document wordt ook duidelijk dat de functie op de iPhone anders in elkaar steekt dan op de iPad Pro. Laatstgenoemde kan wisselen tussen vijf verversingssnelheden. Deze gaan van 120 hertz tot de filmstandaard van 24 hertz.

Op de iPhone zijn er echter twaalf verschillende verversingssnelheden. Hierbij is 10 hertz de onderste grens, wat veel bespaart als het scherm stilstaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kijken naar een foto, of het lezen van een tekst. Door de hoeveelheid tussenstappen kan de iPhone ook veel vaker wisselen tussen snelheden. Hiermee kan hij op meer momenten een klein beetje energie besparen. Daardoor is het dus mogelijk dat, ondanks de energieslurpende 120 hertz, de accu van de iPhone 13 Pro langer meegaat dan z’n voorganger.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar