Terug naar iPhone 12-event: deze producten kun je verwachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12-event: deze producten kun je verwachten

Door Koen van Ekeren12 oktober 2020 12:455 min. leestijd0

Vanavond zijn miljoenen ogen gericht op Apple, dat de nieuwste varianten van de iPhone presenteert. Daarnaast zal de tech-gigant meer technische snufjes wereldkundig maken. In dit artikel lees je welke producten je kunt verwachten tijdens het iPhone 12-event van oktober 2020.

Apple event oktober 2020

Producten iPhone 12-event 2020

Het Apple-event vindt vanavond (dinsdag 13 oktober) plaats om 19:00 uur (Nederlandse tijd). Het thema is ‘Hi Speed’ en het evenement zal grotendeels in het teken staan van nieuwe iPhones. Daarnaast worden er meer producten verwacht.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. iPhone 12 mini

Kans op aankondiging: 99%

De interessantste nieuwe iPhone is misschien wel de iPhone 12 mini. Die heeft een combinatie van een handzaam formaat, moderne looks en een krachtige chip. Een ideale telefoon voor wie liefhebber is van een kleine iPhone, maar ook het nieuwste van het nieuwste wilt.

De iPhone 12 mini – een kleine opvolger van de iPhone 11 – heeft naar verluidt een scherm van 5,4-inch. Daarmee wordt het de kleinste iPhone die Apple heeft geïntroduceerd sinds de SE uit 2016. De iPhone SE 2020 heeft weliswaar een kleiner scherm van 4,7-inch, maar die is door de bredere randen en thuisknop groter dan de mini. Interessant is ook de ondersteuning van 5G, waarover alle nieuwe iPhones lijken te beschikken.

2. iPhone 12

Kans op aankondiging: 99%

De iPhone 12 volgt de iPhone 11 op en is de grote broer van de mini. Het toestel heeft opnieuw een dubbele camera met een scherm van 6,1-inch. Nieuw is dat het scherm dit keer gemaakt is van het geavanceerdere oled, in plaats van lcd. Ook is er een ander ontwerp met platte zijkanten – vergelijkbaar met de iPhone 4 en iPad Pro.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de productaankondigingen van Apple? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

3. iPhone 12 Pro

Kans op aankondiging: 99%

Net als vorig jaar komt Apple met twee geavanceerdere Pro-modellen. De eerste is de iPhone 12 Pro, die een groter scherm krijgt van 6,1-inch. Opnieuw beschikt de telefoon over drie cameralenzen, maar in de cameramodule komt waarschijnlijk een LiDAR-scanner bij. Dit is een dieptesensor die augmented reality naar een hoger niveau tilt. Ook gaan de foto’s er door een verbeterde portret- en nachtmodus op vooruit.

Net als de goedkopere iPhone 12-modellen krijgen de Pro-varianten een design met vlakke zijkanten. Het frame van roestvrijstaal geeft het toestel een chiquere uitstraling; bij de andere modellen is dit van aluminium. Verder zijn de Pro-versies waarschijnlijk verkrijgbaar in een nieuwe blauwe tint. Wat de verwachte prijzen zijn, lees je in het artikel iPhone 12 prijzen gelekt: er is goed en slecht nieuws

4. iPhone 12 Pro Max

Kans op aankondiging: 99%

De grootste iPhone groeit een stukje. Met een scherm van 6,7 inch moet de iPhone 12 Pro Max de grootste telefoon van Apple ooit worden. Tot nu toe hadden de XS Max en 11 Pro Max die eer, met een display van 6,5 inch. Verder lijkt de Max-versie dezelfde eigenschappen te hebben als zijn kleinere broer.

5. Draadloze oplader

Kans op aankondiging: 70%

Volgens nieuwe geruchten op het Chinese sociale medianetwerk Weibo heeft Apple twee draadloze opladers in de maak, die tegelijk worden gepresenteerd met de iPhone 12. Het zou gaan om de MagSafe Charger en de MagSafe Duo Charger, die een vermogen van 15W hebben. De opladers zouden werken met een nieuwe iPhone-behuizing waarin een magneetring verwerkt zit. Deze wordt gebruikt om met de draadloze opladers te verbinden en de iPhone op zijn plaats te houden.

6. HomePod mini

Kans op aankondiging: 50%

Apple lijkt ook te werken aan een nieuwe versie van de HomePod. Dit is een kleine en goedkopere variant op de bestaande HomePod. Daarmee wil Apple beter concurreren met populaire slimme speakers zoals de Amazon Echo en Google Home, die een stuk lager geprijsd zijn. Verwacht wordt een prijs van 100 dollar.

De HomePod mini zou in november verkrijgbaar zijn, dus het iPhone 12-event is een mooi moment om de speaker alvast in de spotlights te zetten. Hopelijk is de mini voor de verandering wél verkrijgbaar in Nederland … Daarover horen we vanavond misschien meer.

One more thing …

Bij de eerste zes items in dit lijstje zijn we vrij zeker van onze zaak. Het zou ons niet verbazen als ze vanavond allemaal gepresenteerd worden. Dan zijn er ook nog enkele nieuwe producten waarover al maanden (en soms al jaren) druk gespeculeerd wordt – maar of we ze vanavond daadwerkelijk zien? Daarom bungelen ze onderaan ons lijstje:

7. AirTag

Kans op aankondiging: 25%

Maandenlang gingen er geruchten dat Apple naast de iPhone 12 een bluetooth-tracker aankondigt: de AirTag. De betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser had deze week echter slecht nieuws. Apple zou hebben besloten om de AirTags pas aan te kondigen in maart 2021.

8. AirPods Studio

Kans op aankondiging: 25%

Alles wijst erop dat Apple binnenkort zijn eerste over-ear koptelefoon lanceert. Een aankondiging tijdens het Apple-event leek logisch, maar bronnen van Prosser zeggen dat de AirPods Studio niet tijdens het evenement worden gepresenteerd. De Apple-leaker verwacht dat de koptelefoon – die vermoedelijk de AirPods Studio heet – eind oktober via een persbericht wordt aangekondigd.

9. Apple Silicon Macs

Kans op aankondiging: 10%

De kans is klein, maar we noemen hem toch maar even: een aankondiging van de eerste Mac met Apple Silicon-chip. Die komt sowieso nog in 2020 uit, zo beloofde Apple tijdens WWDC in juni. Misschien horen we daar vanavond meer over, al is de kans op een productaankondiging klein. Volgens geruchten brengt Apple de Mac met Silicon in november uit en gebeurt dat tijdens een nieuw Special Event.

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de aankondigingen van Apple? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Meteen na afloop van het iPhone 12-event ontvang je dan een nieuwsbrief met alle aangekondigde producten.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar