Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pokémon GO: op deze iPhones werkt het straks niet meer

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Pokémon Go augmented reality


Lees verder na de advertentie

Ben je nog steeds een fervent Pokémon-trainer, maar heb je een wat oudere iPhone? Dan wordt je jacht op Pikachu en consorten vanaf 1 maart noodgedwongen gestaakt. Ontwikkelaar Niantic heeft bekendgemaakt te stoppen met de ondersteuning van bepaalde toestellen.

Pokémon GO ondersteuning iPhone vervalt

Om straks nog Pokémon GO te kunnen spelen, moet je een iPhone hebben met iOS 11. Ondersteunt jouw iPhone dit nieuwe besturingssysteem niet, dan kun je vanaf dit toestel niet meer bij je Pokémon GO-account. Concreet gezien houdt dit in dat je op de volgende iPhones geen Pokémon GO meer kunt spelen:

  • iPhone 5
  • iPhone 5c

De reden om de ondersteuning te stoppen, heeft te maken met verbeteringen aan de app. Die zijn simpelweg te ingewikkeld en te zwaar voor toestellen die zijn blijven steken bij iOS 10. Niantic heeft het afgelopen jaar al veel aan de app gesleuteld. Zo zie je de weersomstandigheden buiten terug in het spel en gaan de monstertjes veel meer op in hun omgeving.

Verder op een nieuwe telefoon

Als je het spel gespeeld hebt op een iPhone 5 of 5c, ben je dan nu de honderden Pokémon die je in anderhalf jaar tijd verzameld hebt kwijt? Zijn al die kilometers die je hebt gelopen om eieren uit te broeden voor niets geweest? Nou nee. Je kunt met je huidige account gewoon inloggen op een andere telefoon, en dan verschijnen ze weer. Moet je wel minstens een iPhone 6 kopen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt