Terug naar iPhone 13 is mogelijk de eerste met 1 TB (!) opslag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13 is mogelijk de eerste met 1 TB (!) opslag

Door Koen van Ekeren29 januari 2021 10:422 min. leestijd4

De iPhone XS was in 2018 de eerste iPhone met 512 GB opslag aan boord. Met Apple’s vlaggenschip van 2021 moet je mogelijk nog harder je best doen om de opslagruimte vol te krijgen. Volgens een nieuw gerucht beschikt de meest uitgebreide iPhone 13 over 1 TB opslag.

opslag iPhone 13 1 TB

iPhone 13 met 1 TB opslag

Het gerucht komt van Apple-leaker Jon Prosser, die goed geïnformeerd is als het om nieuwe iPhones gaat. In een tweet hint hij erop dat we dit jaar een iPhone 13 (mogelijk noemt Apple het toestel de iPhone 12s) met 1 TB mogen verwachten.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Een terabyte staat gelijk aan 1000 gigabyte, dus daar kun je heel wat foto’s, afbeeldingen en andere bestanden voor bewaren. Nu is 512 GB nog het maximum. Deze optie krijg je alleen bij de geavanceerdere Pro-modellen. Bij de iPhone 12 is 256 GB (€ 1279) de meest uitgebreide configuratie.

Maar heb je het nodig?

Voor de meeste mensen is 1 TB meer dan ze ooit nodig zullen hebben. Alleen als je buitengewoon veel filmt met je iPhone of fotografeert in Apple ProRAW, is de opslagcapaciteit iets om over na te denken.

En zelfs dan moet je je afvragen of het niet handiger (en voordeliger) is om je iCloud-opslagruimte uit te breiden. Voor een tientje per maand heb je 2 TB iCloud-opslag, wat een stuk beter werkt in combinatie met een Mac.

De iPhone 13 (of iPhone 12s) zal niet de eerste smartphone zijn met 1 TB. De Samsung Galaxy S10 Plus had het al in 2019. Opvallend is dat deze optie weer verdween bij de Galaxy S20 Plus, dus dat duidt erop dat de vraag naar zoveel opslag niet groot is.

Zou jij een iPhone 2021 willen met 1 TB-opslag? Laat hieronder een reactie achter.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Ik betwijfel, of je 1 TB nodig hebt voor het primaire gebruik van een smartphone (fotograferen inbegrepen). Maar er is die aloude toepassing van iPhone (en eerder iPod) als draagbare harde schijf – en dan zeg je al ahá! (Ik bekeek onlangs de “making of…” opnames van het film-drieluik “Lord of the Rings”. Er werden iPods gebruikt voor de “last mile” in Londen tussen waar de breedband-verbinding ophield en het hotel waar topmensen tijdelijk verbleven.) Ik tik deze tekst in op het scherm-toetsenbord van een grote iPad Pro (2018) met 1 TB opslag (en 4G). Het ging mij niet om… Lees meer »

Mjk
Lezer
Mjk

Voor mensen die geen computer of ipad hebben zou dat niet zo,n gek idee zijn die 1-TB opslag , vooral als je vaak filmt of fotos maakt op vakantie Of voor mensen die op school of op werk zitten en een verslagboek moeten schrijven voor hun studie/werk. Het lijkt mij aangezien we misschien nog lang mondkapjes moeten gebruiken om de Iphone 12 S in juni juli 2021 te laten verschijnen, net wat er al vermeld werd, vind ik dat helemaal geen gek idee, dan hoeven mensen in winkels hun mondkapjes ook niet af te doen, en kunnen ze de telefoon… Lees meer »

Mjk
Lezer
Mjk

Van alles

Fernando
Lezer
Fernando

Ja ?