Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone 12s iPhone 13

iPhone 13 is mogelijk de eerste met 1 TB (!) opslag

Auteur: Koen van Ekeren
4 reacties
opslag iPhone 13 1 TB


Lees verder na de advertentie

De iPhone XS was in 2018 de eerste iPhone met 512 GB opslag aan boord. Met Apple’s vlaggenschip van 2021 moet je mogelijk nog harder je best doen om de opslagruimte vol te krijgen. Volgens een nieuw gerucht beschikt de meest uitgebreide iPhone 13 over 1 TB opslag.

iPhone 13 met 1 TB opslag

Het gerucht komt van Apple-leaker Jon Prosser, die goed geïnformeerd is als het om nieuwe iPhones gaat. In een tweet hint hij erop dat we dit jaar een iPhone 13 (mogelijk noemt Apple het toestel de iPhone 12s) met 1 TB mogen verwachten.

Een terabyte staat gelijk aan 1000 gigabyte, dus daar kun je heel wat foto’s, afbeeldingen en andere bestanden voor bewaren. Nu is 512 GB nog het maximum. Deze optie krijg je alleen bij de geavanceerdere Pro-modellen. Bij de iPhone 12 is 256 GB (€ 1279) de meest uitgebreide configuratie.

Maar heb je het nodig?

Voor de meeste mensen is 1 TB meer dan ze ooit nodig zullen hebben. Alleen als je buitengewoon veel filmt met je iPhone of fotografeert in Apple ProRAW, is de opslagcapaciteit iets om over na te denken.


kooptip

En zelfs dan moet je je afvragen of het niet handiger (en voordeliger) is om je iCloud-opslagruimte uit te breiden. Voor een tientje per maand heb je 2 TB iCloud-opslag, wat een stuk beter werkt in combinatie met een Mac.

De iPhone 13 (of iPhone 12s) zal niet de eerste smartphone zijn met 1 TB. De Samsung Galaxy S10 Plus had het al in 2019. Opvallend is dat deze optie weer verdween bij de Galaxy S20 Plus, dus dat duidt erop dat de vraag naar zoveel opslag niet groot is.

Zou jij een iPhone 2021 willen met 1 TB-opslag? Laat hieronder een reactie achter.