Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12s iPhone 13

7 nieuwe details over de iPhone 13 gelekt

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
iPhone 13 vernieuwingen


Lees verder na de advertentie

Dit jaar heeft Apple opnieuw vier gloednieuwe iPhones in ontwikkeling. En als we geruchten van een Apple-leaker mogen geloven, krijgt de iPhone 13-serie leuke features. Het zou gaan om een always-on scherm, bokeh-effect voor video’s, snellere beeldverversing en meer.

iPhone 13 details

De geruchten komen af van Max Weinbach, die een aardige reputatie heeft als het gaat om voorspellingen voor toekomstige iPhones. De Apple-leaker deelde zijn informatie met het YouTube-kanaal EverythingApplePro.

Weinbach voorspelt dat de iPhone 13 een always-on scherm krijgt. Dat hebben we al eerder gehoord, maar de leaker heeft ook informatie over hoe Apple dit gaat inrichten.

Het klokje en batterijpictogram worden bij het always-on scherm altijd getoond. Bovendien worden nieuwe meldingen tijdelijk weergegeven. Hierbij licht het scherm niet helemaal op (zoals nu), maar is alleen de melding te zien.


kooptip

Qua ontwerp ziet de iPhone 13-serie er vrijwel hetzelfde uit, weet Weinbach. Wel verfijnt Apple de matte achterkant van de Pro-modellen. Die is van getextureerd matglas en zou voor meer grip zorgen. Verder bevestigt Weinbach eerdere geruchten dat de iPhone 13 Pro hetzelfde 120Hz ProMotion-scherm krijgt als de iPad Pro heeft.

7 iPhone 13 vernieuwingen

In de video van Weinbach komen zeven details over de iPhone 13 aan bod. We zetten ze op een rij:

  • De iPhone beschikt over sterkere magneten voor de MagSafe-techniek.
  • Nieuwe functie voor astrofotografie. Zodra je iPhone sterren of de maan detecteert, schakelt hij over naar de ‘astrofotografiemodus’. Die zorgt bijvoorbeeld voor langere belichtingstijden.
  • Ondersteuning voor video in de portretmodus. Hierbij maak je opnamen maakt met een bokeh-effect. Net als bij foto’s kun je de sterkte van het scherptediepte-effect zelf regelen.
  • Ultragroothoeklens wordt verbeterd. Krijgt 6P-lens in plaats van 5P.
  • Always-on scherm.
  • ProMotion-display. Scherm krijgt verversingssnelheid van 120HZ in plaats van 60Hz.
  • Achterkant van getextureerd matglas met extra grip.

Wil je meer verwachte vernieuwingen weten? Bekijk dan het iPhone 13 dossier: