Terug naar Er is nu een officiële NL-Alert-app (en dit zijn de voordelen ervan)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Er is nu een officiële NL-Alert-app (en dit zijn de voordelen ervan)

Door Laura Grootaarts5 maart 2020 13:422 min. leestijd0

Update 1 mei: de app NL-Alert blijkt een datalek te hebben. De overheid adviseert daarom om de app zo snel mogelijk te verwijderen, totdat er een update is. Meer hierover in ons artikel Datalek: overheid adviseert om NL-Alert-app te verwijderen.

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht.


De Rijksoverheid heeft een officiële NL-Alert app uitgebracht. Deze dient als aanvulling op de standaard melding die de overheid verstuurt bij noodsituaties. NL-Alert is gratis te downloaden in de App Store.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

NL-Alert app: geen vervanging van de gewone melding

NL ALert app

Het NL-Alert alarmeert je in het geval van een noodsituatie, ramp of een ernstig incident. Bijvoorbeeld bij een grote brand, een terroristische aanslag of zeer slechte weersomstandigheden. In dat geval krijg je via de app een pushmelding met korte instructies over wat je moet doen en laten. Toch moet je deze app niet zien als een alternatief voor het NL-Alert, zo waarschuwt de Rijksoverheid:

‘Het ontvangen van push-berichten via deze NL-Alert app is geen vervanging van normale NL-Alerts. De normale NL-Alerts ontvang je namelijk ook als de zendmasten overbelast zijn en dat kan in noodsituaties juist het geval zijn. Een app kan minder goed werken als de zendmasten overbelast zijn.’

Waarom zou je de app dan gebruiken?

De app heeft enkele voordelen ten opzichte van de gewone alerts. Zo is het mogelijk om verschillende voorkeursregio’s in te stellen. Dat betekent dat je via de app ook een melding kunt krijgen van een incident als je niet in de buurt bent daarvan. Stel bijvoorbeeld de regio waar je woont in als voorkeursgebied, zodat je als er daar iets gebeurt altijd een melding krijgt – ook als je op je werk bent vijftig kilometer verderop. Of ontvang meldingen voor heel Nederland.

Daarnaast vind je in de app ook een overzicht van alle NL-Alert meldingen van de afgelopen week en wat daarvan de actuele stand van zaken is. De app helpt je bovendien om je voor te bereiden op eventuele calamiteiten. Onder het kopje ‘Wees voorbereid’ lees je bijvoorbeeld wat je kunt doen in het geval van een stralingsincident, overstroming of extreem weer.

Of je de app nu wel of niet gebruikt, activeer sowieso de mogelijkheid om NL-Alerts te ontvangen. Lees daarover ook ons artikel NL-Alert instellen op je iPhone – zo werkt het.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar