Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Er is nu een officiële NL-Alert-app (en dit zijn de voordelen ervan)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
NL ALert app


Lees verder na de advertentie

Update 1 mei: de app NL-Alert blijkt een datalek te hebben. De overheid adviseert daarom om de app zo snel mogelijk te verwijderen, totdat er een update is. Meer hierover in ons artikel Datalek: overheid adviseert om NL-Alert-app te verwijderen.

Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht.


De Rijksoverheid heeft een officiële NL-Alert app uitgebracht. Deze dient als aanvulling op de standaard melding die de overheid verstuurt bij noodsituaties. NL-Alert is gratis te downloaden in de App Store.

NL-Alert app: geen vervanging van de gewone melding

Het NL-Alert alarmeert je in het geval van een noodsituatie, ramp of een ernstig incident. Bijvoorbeeld bij een grote brand, een terroristische aanslag of zeer slechte weersomstandigheden. In dat geval krijg je via de app een pushmelding met korte instructies over wat je moet doen en laten. Toch moet je deze app niet zien als een alternatief voor het NL-Alert, zo waarschuwt de Rijksoverheid:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

‘Het ontvangen van push-berichten via deze NL-Alert app is geen vervanging van normale NL-Alerts. De normale NL-Alerts ontvang je namelijk ook als de zendmasten overbelast zijn en dat kan in noodsituaties juist het geval zijn. Een app kan minder goed werken als de zendmasten overbelast zijn.’

Waarom zou je de app dan gebruiken?

De app heeft enkele voordelen ten opzichte van de gewone alerts. Zo is het mogelijk om verschillende voorkeursregio’s in te stellen. Dat betekent dat je via de app ook een melding kunt krijgen van een incident als je niet in de buurt bent daarvan. Stel bijvoorbeeld de regio waar je woont in als voorkeursgebied, zodat je als er daar iets gebeurt altijd een melding krijgt – ook als je op je werk bent vijftig kilometer verderop. Of ontvang meldingen voor heel Nederland.

Daarnaast vind je in de app ook een overzicht van alle NL-Alert meldingen van de afgelopen week en wat daarvan de actuele stand van zaken is. De app helpt je bovendien om je voor te bereiden op eventuele calamiteiten. Onder het kopje ‘Wees voorbereid’ lees je bijvoorbeeld wat je kunt doen in het geval van een stralingsincident, overstroming of extreem weer.

Of je de app nu wel of niet gebruikt, activeer sowieso de mogelijkheid om NL-Alerts te ontvangen. Lees daarover ook ons artikel NL-Alert instellen op je iPhone – zo werkt het.