Terug naar Waarom dit het állerslechtste moment is om een iPhone te kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom dit het állerslechtste moment is om een iPhone te kopen

Door Koen van Ekeren4 september 2018 09:402 min. leestijd3

Wil je een nieuwe iPhone kopen? Doe het niet! Tenminste: doe het niet nú. Dit is namelijk met hemelsbrede afstand het slechtste moment om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Over iets meer dan een week kan je namelijk een betere versie krijgen. Voor minder geld.

nieuwe iPhone kopen

Nieuwe iPhone kopen onverstandig

Volgende week woensdag vindt het jaarlijks iPhone-event plaats, op 12 september. Apple kondigt dan zeer waarschijnlijk drie nieuwe iPhones aan. Die nieuwe toestellen worden niet duurder dan de iPhones die op dit moment het prijzigst zijn. Sterker nog: ze worden goedkoper!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

En wat gebeurt er met de oudere modellen, zoals de iPhone 8 (Plus), iPhone 7 (Plus) en de iPhone SE? Die krijgen flinke prijsverlagingen! Dit doet Apple doorgaans luttele dagen na het Apple-event.

Kortom: dit is het slechtst denkbare tijdstip om een iPhone te kopen. Doe. Het. Niet.

Wat je wél moet doen, is 14 september in het dieprood omcirkelen in je agenda. Op deze dag begint waarschijnlijk de voorverkoop van de nieuwe iPhones en zijn de prijsverlagingen van de oudere modellen in gang gezet.

iPhone XS (Plus) en iPhone 9

iPhone Xs prijs

Hierbij heb je een paar interessante keuzes. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor het nieuwe vlaggenschip: de iPhone XS. Die is niet alleen beter dan de duurste iPhone van dit moment, maar hij zou ook goedkoper zijn dan de iPhone X.

Daarnaast kun je kiezen voor de iPhone met het grootste scherm ooit. Die heeft een kolossaal oled-scherm met een scherm van 6,5-inch. En door het nagenoeg randloze ontwerp is hij vermoedelijk niet eens groter dan de iPhone 8 Plus.

Wil je liever iets meer geld in je portemonnee houden? Dan is de iPhone 9 misschien helemaal jouw telefoon. Het budget-toestel lijkt als twee druppels op de iPhone XS, maar is gemaakt van goedkopere materialen, waardoor hij ruim 200 euro goedkoper zou zijn.

Of je gaat natuurlijk voor een wat ouder model, zoals de iPhone 7. De goedkoopste variant kost op dit moment €640,45 en daar gaat na de keynote nog wat vanaf.

Volg het nieuws op de voet!

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over de nieuwe iPhones? Op woensdag 12 september berichten we op icreatemagazine.nl over het evenement. Daarnaast doen we live verslag op Twitter via @icreate_NL.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
RiCo
Lezer
RiCo

Leuk. Maar nu maar hopen dat er ook nog een 4 inch (of daaromtrend) toestel in de pipeline zit! De enige échte reden dat ik (en velen met mij) nog steeds met een SE rondlopen. Bij Apple schijnen ze nog steeds niet te begrijpen dat niet iedereen groot, groter, grootst wil. Voor (veel) mensen die regelmatig onderweg zijn (en dan niet de mensen ‘in pak’, meer de mensen die op de ladder staan), is groter vaak irritanter. Hoe vaak zien we niet dat mensen meteen de smartphone op tafel leggen als ze gaan zitten…, wat met de 4-inch toestellen dus… Lees meer »

Kevin De Smet
Lezer
Kevin De Smet

Prijs lijkt mij zeker niet ondergeschikt, 4 inch is gewoon te klein. 4,7 inch is ongeveer de perfecte grote voor een kleiner formaat telefoon. Maar de meerprijs tussen de SE en de 6s is vrij fors voor dat iets grotere scherm.

René
Lezer
René

Als ze met het scherm hetzelfde doen als de X hoeft het totaalformaat niet eens veel af te wijken.