Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom dit het állerslechtste moment is om een iPhone te kopen

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
nieuwe iPhone kopen


Lees verder na de advertentie

Wil je een nieuwe iPhone kopen? Doe het niet! Tenminste: doe het niet nú. Dit is namelijk met hemelsbrede afstand het slechtste moment om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Over iets meer dan een week kan je namelijk een betere versie krijgen. Voor minder geld.

Nieuwe iPhone kopen onverstandig

Volgende week woensdag vindt het jaarlijks iPhone-event plaats, op 12 september. Apple kondigt dan zeer waarschijnlijk drie nieuwe iPhones aan. Die nieuwe toestellen worden niet duurder dan de iPhones die op dit moment het prijzigst zijn. Sterker nog: ze worden goedkoper!

En wat gebeurt er met de oudere modellen, zoals de iPhone 8 (Plus), iPhone 7 (Plus) en de iPhone SE? Die krijgen flinke prijsverlagingen! Dit doet Apple doorgaans luttele dagen na het Apple-event.

Kortom: dit is het slechtst denkbare tijdstip om een iPhone te kopen. Doe. Het. Niet.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wat je wél moet doen, is 14 september in het dieprood omcirkelen in je agenda. Op deze dag begint waarschijnlijk de voorverkoop van de nieuwe iPhones en zijn de prijsverlagingen van de oudere modellen in gang gezet.

iPhone XS (Plus) en iPhone 9

iPhone Xs prijs

Hierbij heb je een paar interessante keuzes. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor het nieuwe vlaggenschip: de iPhone XS. Die is niet alleen beter dan de duurste iPhone van dit moment, maar hij zou ook goedkoper zijn dan de iPhone X.

Daarnaast kun je kiezen voor de iPhone met het grootste scherm ooit. Die heeft een kolossaal oled-scherm met een scherm van 6,5-inch. En door het nagenoeg randloze ontwerp is hij vermoedelijk niet eens groter dan de iPhone 8 Plus.

Wil je liever iets meer geld in je portemonnee houden? Dan is de iPhone 9 misschien helemaal jouw telefoon. Het budget-toestel lijkt als twee druppels op de iPhone XS, maar is gemaakt van goedkopere materialen, waardoor hij ruim 200 euro goedkoper zou zijn.

Of je gaat natuurlijk voor een wat ouder model, zoals de iPhone 7. De goedkoopste variant kost op dit moment €640,45 en daar gaat na de keynote nog wat vanaf.

Volg het nieuws op de voet!

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over de nieuwe iPhones? Op woensdag 12 september berichten we op icreatemagazine.nl over het evenement. Daarnaast doen we live verslag op Twitter via @icreate_NL.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!