Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Data tussen twee iPhones overzetten via een kabeltje in iOS 13’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone data overzetten kabel


Lees verder na de advertentie

Het lijkt erop dat je in de toekomst data van de ene naar de andere iPhone kunt overzetten via een kabeltje. In de nieuwe iOS 13-bèta zit een pictogram dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Bekabelde data-overdracht zou enorm goed van pas komen wanneer je overstapt naar een nieuwe iPhone. Op dit moment hebben iPhone-gebruikers twee manieren om data over te zetten naar een nieuwe iPhone. De makkelijkste manier is door een oudere en een nieuwe iPhone in de buurt van elkaar te houden – iOS loodst je dan automatisch door het proces heen. Dan moet je wel net op een veilig wifi-netwerk zitten Een andere optie is om de gegevens over te zetten via iTunes, maar dan heb je een Mac nodig.

iPhone: data overzetten via een kabeltje

Gisteren is er een nieuwe iOS 13-bèta voor ontwikkelaars verschenen. Ontwikkelaar Guilherme Rambo is in de code gedoken en ontdekte daarin het bovenstaande plaatje. Je ziet hierin twee iPhones die via een kabeltje met elkaar verbonden zijn: links een iPhone X-model, rechts een ouder model met een thuisknop. Ook vond hij nog ergens een stuk tekst dat naar deze vernieuwing verwijst: ‘Keep your other iPhone connected to this iPhone and connected to power until the transfer is complete.’

Verdere details zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Apple verkoopt op dit moment niet eens Lightning-naar-Lightning-kabeltjes die deze connectie mogelijk zouden maken. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 13 is het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Apple heeft het precies een maand geleden aangekondigd. De software verschijnt dit najaar, maar nu wordt er al volop mee getest. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 2019.

Bron: 9to5Mac