Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe iPad Pro 2019 heeft drie camera’s’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2019


Lees verder na de advertentie

Het is zo goed als zeker: de nieuwe iPhone 11 – die Apple de volgende maand presenteert – heeft niet twee, maar drie cameralenzen. Nu meldt het Japanse Macotakara dat de nieuwe iPad Pro 2019 straks ook verrijkt is met een drievoudige lens. De gewone iPad zou een dubbele camera krijgen.

Nieuwe iPad Pro 2019 drie camera’s

Het wisselend betrouwbare Macotakara baseert zich op een leverancier uit China. Zij stellen dat er bij accessoires-makers (zij maken bijvoorbeeld iPad cases) allerlei diagrammen rondslingeren waaruit dit zou blijken.

Het gerucht is opvallend, want doorgaans loopt de camera van de iPad een paar jaar achter op die van de iPhone. Al in september 2016 was de iPhone 7 Plus de eerste telefoon van Apple met een dubbele camera, maar tot op de dag van vandaag moeten alle iPad-modellen het nog doen met een enkele lens.

Bovendien stelt de bron dat het om de iPad Pro 2019 gaat en deze wordt vermoedelijk al in oktober tijdens een event gepresenteerd. Het is echter voor het eerst dat er geruchten gaan dat de iPad er een lens (of zelfs twee) bij krijgt. Dat Apple het tot zo kort voor de keynote geheim heeft kunnen houden is zeldzaam en onwaarschijnlijk.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Neem het gerucht dus gerust met een scheut zout. Verder meldt de bron overigens nog iets wat wél aannemelijk is: de ‘gewone’ iPad krijgt een groter scherm van 10,2 inch. Dit meldde het betrouwbare DigiTimes al eerder. Nu doet de iPad 2018 het nog met een display van 9,7 inch. Vermoedelijk heeft de 10,2-inch iPad dezelfde grootte als de huidige iPad, maar past er dankzij de smallere schermranden meer scherm op.

iPad 2019

Verder lijkt de iPad 2019 geen opvallende nieuwe functies te krijgen. Het is zo goed als zeker dat de iPad weer een thuisknop met Touch ID heeft. Ook lijkt het erop dat de koptelefoonaansluiting behouden blijft. Wel wordt de iPad iets sneller, dankzij de krachtigere processor.

Wil je een vrijwel randloze iPad met Face ID in plaats van Touch ID, dan ben je aangewezen op de iPad Pro (die een stuk duurder is). Geruchten over de opvolger van Apple’s duurste tablet zijn er verder nauwelijks geweest, maar er bestaat dus een kansje dat hij er een extra cameralens bij krijgt en zoals gebruikelijk komt er een snellere processor.

Bron: Macotakara.