Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe updates voor Audio en Home: deze premium ervaring komt dit najaar

Auteur: Sheilla Rutten
0 reacties
Apple TV InSight

De spectaculaire WWDC-keynote van 2024 zat bomvol grootste aankondigingen, met name over Apple Intelligence. Maar ook Audio en Home kwamen even aan bod met leuke vooruitzichten.

Lees verder na de advertentie

Apple TV evolueert met realtime informatie over acteurs en soundtracks

Apple TV heeft zich inmiddels gevestigd als hoogwaardige streamingdienst, en de keynote speech liet zien dat deze ontwikkeling zich zal voortzetten. Het nieuwe besturingssysteem tvOS 18 introduceert geavanceerde functies die de gebruikservaring verder verbeteren. Zo kun je met de nieuwe InSight-functie realtime informatie inzien over acteurs, personages en muziek in films en series op Apple TV+. Bovendien kun je deze InSight-gegevens op je iPhone bekijken wanneer je deze als afstandsbediening voor je Apple TV gebruikt.

Verbetere kijk- en luisterervaring dankzij machine learning

Daarnaast verbetert tvOS 18 de stemweergave op de Apple TV 4K met behulp van machine learning. Hierdoor worden dialogen beter verstaanbaar, juist wanneer je ook muziek en achtergrondgeluiden in films en series hoort. Dit geldt niet alleen voor HomePod-speakers, maar ook voor ingebouwde tv-speakers, HDMI-speakers, AirPods en andere Bluetooth-apparaten. Ook wordt de synchronisatie van ondertiteling met de beelden verbeterd voor een ultieme kijkervaring.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Thuisbioscoop-ervaring voor alle schermen

Maar dat is nog niet alles. tvOS 18 ondersteunt voortaan ook series en films op ultrawide schermen met een beeldverhouding van 21:9, wat zorgt voor een echte thuisbioscoop-ervaring. Je kunt bovendien kiezen uit een reeks nieuwe screensavers, zoals die van Snoopy.

Home-app: vanaf iOS 18 ook toegang voor gasten

Een andere interessante update is de uitbreiding van de Home-app. Deze krijgt nieuwe functies waarmee je eenvoudig smart locks, garagedeuren en beveiligingssystemen kunt bedienen. Dit maakt het mogelijk om gasten persoons- en tijdsgebonden toegang te verlenen en hun activiteitenoverzicht te bekijken.

Handsfree bediening voor AirPods Pro

Dit najaar komen er ook nieuwe functies voor de AirPods Pro. Met Siri Interactions kun je binnenkort je AirPods bedienen door simpelweg ‘ja’ te knikken of ‘nee’ te schudden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gesprekken aannemen met een eenvoudige hoofdbeweging. Een andere nieuwe functie is Voice Isolation, waarmee de stem van een beller duidelijker hoorbaar wordt in een luidruchtige omgeving. Deze technologie is gebaseerd op machine learning op de H2-chip. Daarnaast wordt Personalized Spatial Audio geïntroduceerd, wat vooral de luisterervaring voor gamers ten goede komt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!