Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Deze nieuwe emoji’s krijgt je iPhone er (waarschijnlijk) snel bij

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
nieuwe emoji's 2025

De iPhone krijgt er ieder jaar weer wat nieuwe emoji’s bij en inmiddels hebben we al een glimp opgevangen van de volgende lading. Welke nieuwe emoji’s komen eraan, en verschijnen ze dit jaar of pas in 2025?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over emoji’s? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Unicode 16.0

Het Unicode Consortium houdt zich onder andere bezig met emoji’s. Ieder jaar stelt deze organisatie zelfs een nieuwe reeks plaatjes voor. Zo werd in juli 2023 Unicode 15.1 onthuld, waarin maar liefst 108 nieuwe emoji’s te vinden waren. Althans, slechts zes daarvan waren √©cht nieuw. Heb jij de feniks, paddenstoel, limoen, gebroken ketting en de twee knikkende gezichten al ontdekt?

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Inmiddels heeft de organisatie Unicode 16.0 onthuld, waarin wel zeven nieuwe emoji’s zijn gespot. Het gaat om een gezicht met wallen onder de ogen, een vingerafdruk, een boom zonder bladeren, een knolgewas, een harp, een schep en een paarse spetter. Hieronder bekijk je ze allemaal.

nieuwe emoji's 2025

Nieuwe emoji’s: 2024 of 2025?

Unicode 16 zit momenteel in een b√®tafase, die eindigt op 2 juli. In deze periode krijgt een groep mensen de kans om eens kritisch naar de nieuwe emoji’s te kijken. Worden ze in deze periode goedgekeurd, dan volgt de offici√ęle release van Unicode 16.0 ergens in september.

Daarna wordt je geduld als Apple-fan alsnog op de proef gesteld. Hoewel het Unicode Consortium de nieuwe emoji’s al snel moet goedkeuren, moet Apple daarna nog hun eigen designs maken en ze implementeren in hun software. Kijk maar eens opnieuw naar de emoji’s – die zijn ontworpen door het Unicode Consortium zelf en missen nog Apple’s eigen emoji-stijl.

Het duurt dan ook nog maanden voordat de nieuwe emoji’s daadwerkelijk op je Apple-toestellen verschijnen. Verwachting is dat ze pas met een tussentijdse update van iOS 18 worden toegevoegd. Waarschijnlijk moet je hiervoor nog wachten tot begin 2025.

Wil je tot die tijd op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de emoji’s? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!