Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wat is die vreemde app op de iPhone na iOS 16.2-update?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Nieuwe app na iOS 16.2


Lees verder na de advertentie

Heb je iOS 16.2 al geïnstalleerd? Dan is het je misschien opgevallen dat er een compleet nieuwe iPhone-app op je thuisscherm staat, die je niet zelf geïnstalleerd hebt. Het is de Freeform-app, een nieuwe app van Apple. Maar wat kun je ermee?

Nieuwe app na iOS 16.2

Freeform is een whiteboard-app, die beschikbaar is voor de iPhone, iPad en Mac. Download je de nieuwste software-update, dan wordt de app automatisch geïnstalleerd. De Freeform-app is bedoeld om samen mee te brainstormen of te ontwerpen. In realtime worden aanpassingen met deelnemers gedeeld.

In het flexibele canvas kun je allerlei soorten bestanden toevoegen, zoals geluidsfragmenten, foto’s, pdf’s, weblinks, plaknotities en andere documenten. De app biedt ook de mogelijkheid om whiteboards te exporteren als PDF-bestanden, zodat ze ook kunnen worden gedeeld met mensen zonder Apple-apparaten. Wat inderdaad: voor Freeform heb je toch echt een iPhone, iPad of Mac nodig.

Freeform Apple


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het delen van een whiteboard doe je via het Deel-icoon rechtsboven. Standaard kunnen uitgenodigde personen wijzigingen aanbrengen, maar je kunt instellen dat ze het canvas alleen mogen lezen. Wijzigingen die iemand doet zijn in realtime te zien. Dit maakt het gemakkelijk om samen te brainstormen en ideeën te delen – ook als je collega’s of vrienden op afstand zijn.

De productiviteits-app is volledig gratis en werkt snel en intuïtief. Het is mogelijk om meerdere whiteboards aan te maken. Die worden in iCloud bewaard, zodat ze op meerdere apparaten worden gesynchroniseerd. In het artikel Freeform: dit kun je met de nieuwe whiteboard-app van Apple lees je meer over de mogelijkheden van de nieuwe app. En in de video hieronder zie je hoe Apple zelf creatief aan de slag gaat met een project in Freeform:

iOS 16.2

iOS 16.2 verscheen dinsdagavond en ook iPadOS 16.2, watchOS 9.2 en macOS Ventura 13.1 zijn uit. De Freeform-app is niet het enige wat nieuw is in de iPhone-update. Apple voegde ook een karaoke-functie toe: Apple Music Sing. Ook zijn er nieuwe widgets voor je Vergendelscherm, worden beveiligingsupdates sneller uitgerold en meer.