Terug naar ‘Apple stapt af van het beruchte MacBook-toetsenbord’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple stapt af van het beruchte MacBook-toetsenbord’

Door Koen van Ekeren5 juli 2019 09:172 min. leestijd2

Aan de never ending story komt misschien toch een soort van einde. Volgens analist Ming-Chi Kuo wil Apple af van het foutgevoelige vlindertoetsenbord, dat jarenlang geplaagd wordt door problemen. Daarvoor in de plaats komt het vertrouwde schaarmechanisme.

Nieuw MacBook toetsenbord

Nieuw MacBook toetsenbord

De problemen met het MacBook-toetsenbord zijn er al sinds 2015, toen Apple het vlindertoetsenbord introduceerde. In plaats van het traditionele schaarmechanisme ging Apple verder met het nieuwe vlindermechanisme. Hiermee werd het toetsenbord een stuk dunner, maar tegelijkertijd werd het veel gevoeliger voor vuil. Een klein beetje stof kan er al voor zorgen dat het nodig is om het complete toetsenbord te vervangen.

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone SE 2022 nu tot €72 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

• Hoge korting op internetbundels
• Dubbele data als je internet van KPN hebt

In de afgelopen jaren bracht Apple meerdere (kleine) wijzigingen aan het vlindertoetsenbord aan, maar de problemen bleven. Nu maakt Apple werk van een nieuw toetsenbord, zo meldt de betrouwbare Apple-analist Kuo. Hierbij is het ontwerp gebaseerd op het bekende schaarmechanisme.

De analist verwacht dat Apple het vernieuwde toetsenbord al later dit jaar introduceert, bij de MacBook Air 2019. Het traditionele mechanisme vindt ook zijn weg naar de MacBook Pro, maar pas in 2020. Op de lange termijn verdwijnt het vlindertoetsenbord volledig, verwacht Kuo.

De nieuwe toetsenborden zijn een stuk duurzamer. Voor nog extra stevigheid zou Apple de toetsen voorzien van een nieuw materiaal: fiberglas. Een nadeel is dat het vernieuwde mechanisme nog altijd dikker is dan het vlindertoetsenbord, maar Kuo verwacht dat gebruikers hierin bijna geen verschil zien.

Reparatieprogramma

Inmiddels heeft Apple al erg vaak ‘Sorry’ moeten zeggen voor de toetsenbordproblemen. De problemen zijn zo groot, dat het reparatieprogramma’s is gestart. Alle MacBook-toetsenborden met het vlindermechanisme komen inmiddels in aanmerking. Bij problemen kun je het gratis laten repareren of vervangen. Meer hierover lees je op de website van Apple.

iCreate 138
iCreate 138
34 geniale iPhone-apps die bijna niemand kent
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data en 3 maanden Apple TV+

• En €96 korting op je toestel
• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Macbookfan
Lezer
Macbookfan

Als die nieuwe toetsenbord gelanceerd is. Krijgen dan oude Macs met dat ? toetsenbord bij een reparatie dat nieuwe toetsenbord?

Imac fan
Lezer
Imac fan

Voor wie dat wil komt in aanmerking. Niet alleen oude key-bords ook de nieuwe Macs versie 2018/2019 met de belangrijke Delete toets.