Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Netflix gaat eigen winkels bouwen – maar waarom?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Netflix winkel

Misschien zie je ze binnenkort al in de winkelstraat: winkels van Netflix. Maar waarom heeft een streamingdienst nou winkels nodig? Zo zit dat.

Lees verder na de advertentie

Netflix winkels

Om even te beginnen met een wist-je-datje: wist je dat Netflix eerst dvd’s verhuurde? Dit werd gedaan via de post om de hoge kosten van het huren van winkelpanden te ontwijken. Hierdoor was niet alleen Netflix goedkoper uit, maar uiteindelijk ook de klant.

Het is dan ook een beetje ironisch dat nu, een maand nadat ze eindelijk gestopt zijn met die verhuur van DVD’s, bekend wordt dat Netflix zijn eigen fysieke winkels wil openen. Deze zogenaamde ‘Netflix Houses’ komen al vanaf volgend jaar. Maar wat kun je nou in een Netflix-winkel?

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Netflix House

Volgens de vicepresident van Consumer Products bij Netflix, Josh Simon, komt er in de Netflix Houses een mix van ‘winkel-, eet- en live-ervaringen’. Oftewel, je kunt er waarschijnlijk merchandise van Netflix-producties kopen, premières van series en films bijwonen, of een hapje eten met een bepaald thema. Een mini-pretpark dus, dat voornamelijk bedoeld is om de producties van Netflix beter te promoten. Het gebrek aan promotie is iets waar producers nu nog over klagen, dus deze zet is niet heel verrassend.

Netflix House

Dit verklaart overigens ook gedeeltelijk de aankomende prijsverhoging van Netflix, want deze nieuwe tak van de streamingdienst moet natuurlijk ergens van betaald worden.

Eerst in de VS

De eerste twee Netflix Houses komen al in 2024 naar Amerikaanse winkelstraten. Waarschijnlijk gaat het om een locatie in Los Angeles, en eentje in New York. Grote steden in Europa en Azië moeten in 2025 volgen. Tot die tijd moet je het nog even doen met de virtuele versie van Netflix (uiteraard met wat popcorn).

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via iDropNews