Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ook Netflix wordt duurder: wat worden de nieuwe prijzen?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Netflix duurder

Netflix wordt alsmaar duurder, want sinds gisteren blijkt dat de prijzen binnenkort wéér omhoog gaan. Wat betekent dit voor jouw abonnement?

Lees verder na de advertentie

Netflix duurder

De prijzen van Netflix worden alweer verhoogd, aldus bronnen van The Wall Street Journal. Vooralsnog geldt de stijging alleen voor abonnees in de Verenigde Staten en Canada. Maar gezien dit niet de eerste keer is dat Netflix duurder wordt, zal de rest van de wereld ongetwijfeld volgen.

Volgens de bronnen gaan de prijzen niet direct omhoog, maar enkele maanden na de acteursstaking in Hollywood. Mogelijk is dit ook de reden dat de prijzen überhaupt stijgen: producties van films en series liggen stil, waardoor Netflix veel inkomsten misloopt. Wellicht hoopt de streamingdienst dit te compenseren met de prijsverhoging. Het is echter nog onduidelijk wanneer de staking ophoudt, en dus wanneer de prijsstijging ingaat.

Nieuwe prijzen?

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Welke abonnementen duurder worden en wat de nieuwe prijzen straks zijn? Ook dat blijft nog een raadsel. Maar we kunnen wel een gok doen door naar het verleden te kijken.

Twee jaar geleden werden de prijzen in Nederland nog verhoogd. Netflix Standaard ging toen van € 10,99 naar € 11,99 per maand, en Netflix Premium zelfs van € 13,99 naar € 15,99 per maand. Abonnees op Netflix Basic bleven maandelijks gewoon € 7,99 betalen. Maar deze keer komen zij er waarschijnlijk niet onderuit.

Door deze stijgingen in acht te nemen en naar de prijzen in Noord-Amerika te kijken, komen we uit op de volgende prijzen:

  • Netflix Basic: van € 7,99 naar € 9,99 per maand
  • Netflix Standaard: van € 11,99 naar € 13,99 per maand
  • Netflix Premium: van € 15,99 naar € 17,99 per maand

Netflix account delen

Teschnisch gezien is Netflix eerer dit jaar al duurder geworden. De streamingdienst verbiedt het sinds enkele maanden om een Netflix-account te delen met mensen buiten je eigen huishouden. Netflix controleert dit onder andere door naar IP-adressen en apparaat-ID’s te kijken: kijkt een account consistent op een ander adres, dan wordt er ingegrepen.

De nieuwe regel betekent dat ieder huishouden voortaan een eigen abonnement nodig heeft. Deelde jij je account voorheen met wat vrienden en betaalden zij maandelijks een deel van het geld aan je terug? Tegenwoordig kan dit niet meer – zij hebben een eigen account nodig. Althans, Netflix biedt nog wel een soort uitweg door maandelijks per extra kijker € 3,99 boven op je abonnement te betalen. Maar voor gezinnen waarvan niet iedereen in hetzelfde huis woont, is dat wel erg zuur.

Alternatieven

Duurder, geen accounts delen – Netflix lijkt steeds minder toegankelijk te worden. Benieuwd welke opties er nog meer zijn? Wat ons betreft zijn dit de beste streamingdiensten van 2023.

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!