Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Let op: Netflix stopt binnenkort op deze Apple TV-modellen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple TV Netflix ondersteuning

Slecht nieuws voor bingewatchers: Netflix werkt binnenkort niet meer op twee oude Apple TV-modellen. Om deze Apple TV’s gaat het.

Lees verder na de advertentie

Netflix op Apple TV

De kans is groot dat het de meest gebruikte app is op je Apple TV: Netflix. Maar sommige kijkers zullen vanaf 31 juli een andere weg moeten vinden om hun favoriete series te bingewatchen. De streamingdienst heeft namelijk aangekondigd dat de tweede en derde generatie Apple TV vanaf dan géén toegang meer hebben tot het aanbod van Netflix.

Houd het laatste nieuws rondom de Apple TV in de gaten via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Deze twee Apple TV’s, die respectievelijk in 2010 en 2012 werden uitgebracht, zijn gemakkelijk te herkennen aan hun afstandsbediening. Ligt de onderstaande remote bij jou op het televisiemeubel, op tafel of verstopt tussen de kussens van je bank, dan gaat Netflix op jouw Apple TV verdwijnen.

Apple TV 2010 remote

Apple TV: Netflix oude stijl

Alle nieuwere Apple TV’s (vanaf 2015) houden wél gewoon ondersteuning voor Netflix, omdat deze draaien op het besturingssysteem tvOS, en daarmee een veel nieuwere versie van de Netflix-app kunnen draaien. Op de oudere Apple TV’s was de Netflix-app nog ingericht door Apple zelf, waardoor de interface al tijden achterliep, en nu dus officieel achterhaald is.

Wil je Netflix blijven kijken op je tv, dan zul je dus voor 31 juli moeten upgraden naar een nieuwere Apple TV. Normaal gesproken zou het mogelijk blijven om Netflix van je iPhone of iPad naar je oude Apple TV te streamen via AirPlay – maar dit is helaas door de streamingdienst geblokkeerd. Hier vind je de beste prijzen voor de nieuwste Apple TV 4K 2022: