Terug naar Netflix streamen via AirPlay kan opeens niet meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Netflix streamen via AirPlay kan opeens niet meer

Door Laura Grootaarts8 april 2019 10:422 min. leestijd0

De Netflix-app voor iPhone en iPad ondersteunt niet langer AirPlay. Het is dus niet meer mogelijk om een serie of film vanaf je iOS-apparaat te streamen naar je Apple TV.

Apple TV

AirPlay-ondersteuning Netflix gestopt

Op de website van Netflix blijft het bij een korte mededeling, zonder verdere uitleg: ‘AirPlay wordt niet langer ondersteund voor gebruik met Netflix door technische beperkingen.’ Die ‘technische beperkingen’ hebben alles te maken met Apple’s beslissing om AirPlay 2 breder in te zetten. Later dit jaar komt AirPlay 2 ook beschikbaar op smart-tv’s van andere fabrikanten. Je kunt dan content van je iPhone of iPad afspelen op tv’s van onder meer Samsung, LG en Sony.

Netflix is het niet eens met deze zet van Apple, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten: ‘We willen er zeker van zijn dat onze abonnees een uitstekende Netflix-ervaring hebben op ieder apparaat dat ze gebruiken. Nu AirPlay-ondersteuning wordt uitgerold naar apparaten van derde partijen, is het voor ons niet mogelijk om onderscheid te maken tussen al die apparaten (wat is een Apple TV en wat niet) of om deze te keuren. Daarom hebben we besloten om AirPlay-ondersteuning te stoppen, om er zeker van te zijn dat aan onze kwaliteitsstandaarden voldaan wordt.’

Kun je nu geen Netflix meer kijken op de Apple TV?

Jawel, je kunt gewoon Netflix kijken op je Apple TV. Maar dan moet de Netflix-app op je Apple TV staan. Je kunt dus niet starten op je iPad en iPhone en dan via het AirPlay-knopje naar je Apple TV streamen. Bovendien hebben veel smart-tv’s ook al zelf een Netflix-app. Mogelijkheden genoeg dus om te Netflixen.

Timing

De stap van Netflix komt op zijn zachtst gezegd op een opvallend moment. Eind maart kondigde Apple tijdens de keynote een grondige vernieuwing aan van de app TV. Enerzijds wil Apple hierin de grote streamingdiensten bundelen op één centrale plek – maar Netflix schittert hierbij door afwezigheid. Anderzijds gaat Apple in deze app ook eigen series en films streamen, om hiermee direct de concurrentie met Netflix aan te gaan. Het zou dus zomaar kunnen dat er meer speelt dan wat de woordvoerder van Netflix beweert, en dat de concurrentiestrijd nu officieel van start is gegaan.

Meer weten over Apple TV+ en Apple Channels?
Bekijk dit dossier
iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!

Bronnen: Netflix en MacRumors.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar