Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple in de problemen? Netflix werkt niet mee aan streamingdienst

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple streamingdienst


Lees verder na de advertentie

Komende maandag is het show time! Op deze dag doet Apple zeer waarschijnlijk een streamingdienst voor series en films uit de doeken. Een hevige concurrentiestrijd met Netflix ligt op de loer, want Netflix werkt hier niet aan mee. Dit bevestigt Netflix-baas Reed Hastings tijdens een persevenement in Los Angeles.

Geen samenwerking met Netflix

Bij de streamingdienst bekijk je films en tv-series die Apple zelf heeft geproduceerd. Maar met alleen dit blijft het aanbod beperkt. Daarom wil Apple ook de content van andere productiehuizen in de dienst integreren. Bijvoorbeeld dus de films en series van Netflix, maar dat ziet het bedrijf niet zitten. ‘Apple is een geweldig bedrijf’, zegt Hastings. ‘Maar we willen dat mensen de content via onze eigen kanalen zien.’

Het besluit van Netflix is geen verrassing. Het bedrijf hecht veel waarde aan de eigen app-ervaring. Dat is ook de reden dat ze eerder niet in zee gingen met de streamingdienst van Amazon: Prime Video.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Eerder gingen er al geruchten dat de onderhandelingen met de mediabedrijven stroef verlopen. Apple zou ongeveer 30 procent van de omzet die het via abonnementen verdient opeisen, wat de meeste bedrijven te veel van het goede is. Niet alleen Netflix zou hierdoor zijn afgehaakt, maar ook HBO Now. Dat brengt Apple in een lastig parket.

Het is daardoor nog maar de vraag of Apple met een aanbod komt dat kan wedijveren met Netflix, Amazon en HBO. Op dit moment lijkt daar geen sprake van; volgens The New York Times heeft Apple nog slechts vijf producties afgerond. Het zou gaan om ‘Are You Sleeping?’ met Octacvia Spencer, de space drama ‘For All Mankind, een thriller van M. Night Shyamalan en de komedies ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’ en ‘Dickinson’.

Release streamingdienst Apple

Hierdoor lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple de streamingdienst volgende week al beschikbaar stelt. The New York Times rekent zelfs pas op een release in 2020. Waarschijnlijk heeft Apple dan in ieder geval elf originele producties afgerond.

Komende maandag weten we meer over de TV-dienst van Apple. Naast de streamingdienst rekenen we op abonnementsdienst voor nieuws en tijdschriften. Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!