Terug naar Apple in de problemen? Netflix werkt niet mee aan streamingdienst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple in de problemen? Netflix werkt niet mee aan streamingdienst

Door Koen van Ekeren19 maart 2019 14:322 min. leestijd0

Komende maandag is het show time! Op deze dag doet Apple zeer waarschijnlijk een streamingdienst voor series en films uit de doeken. Een hevige concurrentiestrijd met Netflix ligt op de loer, want Netflix werkt hier niet aan mee. Dit bevestigt Netflix-baas Reed Hastings tijdens een persevenement in Los Angeles.

Apple streamingdienst

Geen samenwerking met Netflix

Bij de streamingdienst bekijk je films en tv-series die Apple zelf heeft geproduceerd. Maar met alleen dit blijft het aanbod beperkt. Daarom wil Apple ook de content van andere productiehuizen in de dienst integreren. Bijvoorbeeld dus de films en series van Netflix, maar dat ziet het bedrijf niet zitten. ‘Apple is een geweldig bedrijf’, zegt Hastings. ‘Maar we willen dat mensen de content via onze eigen kanalen zien.’

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het besluit van Netflix is geen verrassing. Het bedrijf hecht veel waarde aan de eigen app-ervaring. Dat is ook de reden dat ze eerder niet in zee gingen met de streamingdienst van Amazon: Prime Video.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Eerder gingen er al geruchten dat de onderhandelingen met de mediabedrijven stroef verlopen. Apple zou ongeveer 30 procent van de omzet die het via abonnementen verdient opeisen, wat de meeste bedrijven te veel van het goede is. Niet alleen Netflix zou hierdoor zijn afgehaakt, maar ook HBO Now. Dat brengt Apple in een lastig parket.

Het is daardoor nog maar de vraag of Apple met een aanbod komt dat kan wedijveren met Netflix, Amazon en HBO. Op dit moment lijkt daar geen sprake van; volgens The New York Times heeft Apple nog slechts vijf producties afgerond. Het zou gaan om ‘Are You Sleeping?’ met Octacvia Spencer, de space drama ‘For All Mankind, een thriller van M. Night Shyamalan en de komedies ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’ en ‘Dickinson’.

Release streamingdienst Apple

Hierdoor lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple de streamingdienst volgende week al beschikbaar stelt. The New York Times rekent zelfs pas op een release in 2020. Waarschijnlijk heeft Apple dan in ieder geval elf originele producties afgerond.

Komende maandag weten we meer over de TV-dienst van Apple. Naast de streamingdienst rekenen we op abonnementsdienst voor nieuws en tijdschriften. Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar