Terug naar Dit is wanneer Netflix het verbiedt om (zomaar) je account te delen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is wanneer Netflix het verbiedt om (zomaar) je account te delen

Door Annemiek Lourensen20 januari 2023 11:523 min. leestijd2

Het is geen geheim dat Netflix het gaat verbieden om een account te delen buiten je eigen huishouden, maar het is eindelijk duidelijk wanneer dit gaat gebeuren. En dat is sneller dan je wellicht hoopt. Ga gauw je favoriete films en series bingen, want dit kwartaal is het al zover.

Netflix account delen

Netflix-account delen

Officieel is het altijd al verboden geweest om je Netflix-account met meerdere huishoudens te delen. Zelfs als zij jou wel terugbetalen, kijken deze gebruikers in de ogen van Netflix gratis mee. En daardoor loopt de streamingdienst een hoop geld mis.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toen begin 2022 bleek dat Netflix voor de eerste keer in tien jaar abonnees had verloren, besloot directeur Reed Hastings om actie te ondernemen. Wat bleek: ongeveer 222 miljoen betalende huishoudens delen hun Netflix-wachtwoord. Daardoor kijken wel 100 miljoen andere huishoudens mee, terwijl Netflix hier geen cent van ontvangt.

Binnenkort niet meer

Daar gaat Netflix nu een stokje voor steken. De afgelopen maanden heeft de streamingdienst in Latijns-Amerika al een manier getest om extra kosten te vragen voor alle gebruikers die buiten het betalende huishouden wonen. En die resultaten lijken positief. Volgens The Wall Street Journal worden alle niet-betalende Netflix-kijkers wereldwijd namelijk in het eerste kwartaal van dit jaar al op hun vingers getikt.

Netflix spoort deze gebruikers dan op via hun IP-adres en accountactiviteit. Hierna krijgen ze twee keuzes: ze betalen maandelijks ongeveer € 2,99 extra (dus bovenop het abonnement waarop zij meeliften) of ze sluiten een eigen abonnement af. Gaan ze voor het eerste, dan moet het betalende huishouden ze een code sturen om in te loggen. En die krijgen ze pas als de extra kosten zijn betaald.

Het blijft uiteraard de vraag of deze passieve gebruikers hun eigen abonnementen gaan afsluiten. En er zijn nog altijd abonnees die hun accounts willen opzeggen zodra de maatregel wordt ingevoerd. Ook Netflix ziet dit aankomen – het staat in een brief aan investeerders – maar toch is de streamingdienst ervan overtuigd dat genoeg ‘lenende huishoudens’ hun eigen accounts zullen maken en dat dit op lange termijn winstgevend zal zijn.

Overigens werkt Netflix aan wat functies om de overstap voor hun kijkers wat gemakkelijker te maken. Zo kun je sinds kort zien welke apparaten je account gebruiken en wordt het mogelijk om een profiel over te plaatsen naar een nieuw account. Leen je momenteel het account van een ander en besluit je in de toekomst om een eigen abonnement af te sluiten, dan raak je dus in ieder geval niet je kijkgeschiedenis kwijt.

Haal alles uit je account

Van plan om je Netflix-account op te zeggen zodra de nieuwe regel wordt ingevoerd? Haal nu dan nog zoveel mogelijk uit je account. In dat geval hebben we nog wat Netflix-tips voor je, bijvoorbeeld hoe je films of series kunt downloaden voor onderweg. Wil je toch liever meteen overstappen, misschien naar Apple TV+? Ontdek dan hoe je deze streamingdienst op je tv kunt gebruiken.

Uiteraard kun je ook besluiten om je Netflix-account te houden en afscheid te nemen van de meeliftende kijkers. Bekijk dan nog wel even wie er zoal op je account zit. Zoals aangegeven kun je sinds kort namelijk precies zien op welke apparaten er is ingelogd met je account – en hier op afstand ook op uitloggen.

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra Netflix begint met het verbieden van gedeelde accounts? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
RO-nh
Lezer
RO-nh

Ik denk dat netflix zich in de vingers snijdt. Nu zijn er mensen die het maximale tarief betalen en dan terug gaan naar een veel goedkoper tarief.
Zelf maakt ik thuis gebruik van Netflix maar ook op de boot via mobiel netwerk. Dus twee ip-adressen. Mag dat niet meer?

LM-ba
Lezer
LM-ba

Ik vraag me dat ook af, ik heb een account en mijn dochter, die op kot zit, kijkt mee. Als dat niet meer mag??? ik vrees dat Netflix dan een abonnee kwijt is. Prijs is sowieso al van 11,99 naar 13,49 gegaan…