Terug naar Apple TV+ kijken op tv? Dit zijn de manieren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple TV+ kijken op tv? Dit zijn de manieren

Door Koen van Ekeren4 november 2019 12:423 min. leestijd10

Apple TV+ is sinds vrijdag uit. De series en films van de nieuwe streamingdienst zijn op allerlei manieren te bekijken. Via de TV-app op de iPhone, iPad of Mac, bijvoorbeeld. Of via de browser van Safari, Chrome of FireFox. Maar het liefst zie je de content toch op het grote scherm van je televisie – en dat heeft vaak aardig wat voeten in aarde.

Apple TV Plus kijken

Apple TV+ kijken op tv

Met Apple TV+ gaat Apple de strijd aan met concurrenten als Netflix en Disney+. De dienst is een stuk goedkoper (€ 4,99 per maand) en de eerste week is gratis. Er zijn verschillende manieren om de content (neem vooral een kijkje naar de kijktips) naar de televisie te krijgen.

Apple TV+ Plus kijken via Apple TV

Als je een relatief nieuwe Apple TV hebt (van de derde generatie of nieuwer), is het niet zo moeilijk. Heb je tvOS 13 geïnstalleerd, dan kun je dan kun je de films en series direct bekijken via de TV-app. Bij oudere Apple TV-modellen is deze app er helaas niet, al kun je dan wel AirPlay gebruiken om het beeld te streamen.

Streamen via AirPlay

Met een Apple TV (ook oudere modellen) is het ook mogelijk om het beeld van je iPhone of iPad te streamen naar de televisie. Dit werkt als volgt:

  • Open de TV-app op je iPhone of iPad en kies een serie of film.
  • Tik op het AirPlay-icoon bovenaan in het scherm (het driehoekje met de ringen).
  • Kies het apparaat waarop je wilt gaan kijken en het beeld verschijnt op de televisie.
iCreate 122
iCreate 122
Aan de slag met iOS 14 & macOS Big Sur

Smart tv-app

Heb je onlangs nog een smart-televisie aangeschaft? Dan kun je hierop mogelijk ook de TV-app van Apple installeren. Sinds dit jaar kun je op de nieuwste televisies de TV-app installeren waarmee je toegang hebt tot de iTunes Store en Apple TV+. Op de website van Apple vind je een lijst met televisies die de TV-app ondersteunen. Het zijn voornamelijk modellen van Samsung.

De televisies ondersteunen ook AirPlay, dus je hoeft de TV-app niet per se te installeren. Het beeld stream je dan met je iPhone, iPad of Mac naar je televisie.

Amazon Fire TV stick

Als je geen Apple TV of nieuwe smart tv hebt, dan kun je ook de Amazon Fire TV Stick gebruiken om Apple TV+ op de televisie te bekijken. De Stick van Amazon is een goedkoop media-apparaat – een beetje te vergelijken met een Apple TV – waarop je verschillende apps kunt installeren. Zoals dus de TV-app van Apple.

En Chromecast dan?

Terwijl de Amazon Fire TV Stick hier nog relatief onbekend is, hebben veel Nederlanders een Chromecast aan de televisie hangen. Maar helaas: de TV-app ondersteunt het media-apparaat van Google (nog) niet. Wel kun je Chromecast met een omweg gebruiken, door in Google Chrome op de Mac naar tv.apple.com/nl te navigeren en het beeld van de browser naar de televisie te casten. Het streamen verloopt dan echter verre van stabiel, en je Mac moet aan blijven staan. Met Chrome in iOS werkt het casten niet.

Via een kabeltje

Zijn alle voorgaande manieren geen optie? Dan blijft er nog maar één niet zo praktische optie over: verbind je iPhone, iPad of Mac via een adapter en HDMI-kabel aan je televisie. Voor een iPhone of iPad heeft Apple hiervoor de Lightning-naar-digitale-AV-adapter (€ 55), die is geschikt voor de doorgifte van beeld én geluid. Daarnaast heb je een losse HDMI-kabel nodig.

Ook je Mac of PC kun je via HDMI aansluiten op je televisie. Bedenk wel dat je voor de nieuwere Macs ook een adapter nodig hebt, zoals de USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter (€ 79).

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

10
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joey Coco
Lezer
Joey Coco

Helaas: geen airplay mogelijk naar oudere appleTV 2 of 3: de structuur wordt niet herkend op het apparaat…

Katja
Lezer
Katja

Klopt, is ook mijn ervaring. Moet verplicht kijken op een van mijn devices of mac. Overweeg nu toch maar de nwste Apple tv aan te schaffen, maar dat zat eigenlijk nu niet in de begroting.

Paul
Lezer
Paul

Als je je oude Apple TV een update geeft dan komt Apple TV+ er als icoon bij. Je kan dan via de Apple TV gebruik maken van TV+. Streamen vanaf apparaten gaat inderdaad niet.

karel-willem
Lezer
karel-willem

Nou, eh… nee? In ieder geval op een Apple TV 2 niet.

Claassen
Lezer
Claassen

Geen Chromecast ondersteuning, geen Apple TV+ Voor mij.
Jammer dat het niet compleet is, scheelt, gelet op het aantal Chromecasts, zeer veel abonnees.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Je kunt Apple TV+ ook kijken via de browser. Kun je eens proberen om het te openen in Chrome, en dan een tab te casten? Ideaal is het niet, maar dit zou moeten werken.

Wil
Lezer
Wil

Beste Laura, Kort geleden een nieuwe iPhone aangeschaft en dan krijg je Apple tv+ er als ‘cadeautje’ bij voor 1 jaar.
Ik was helemaal blij totdat je gaat proberen deze op je tv te krijgen: vorig jaar een prachtige Sony Bravia aangeschaft dus dan verwacht je wel wat. Maar helaas. Voor mij ook geen Apple tv+, dus zeker geen abonnement

François goffaux
Lezer
François goffaux

Apple TV plus, zorg eens dat uw films kunnen gecast worden zoals Netflix en je krijgt me als abonnee erbij. Met Google vast nooit een probleem.
Heb van alles geprobeerd om uw proefversie te casten naar mijn Samsung tv met Apple TV maar het lukt niet.
Andere programma’s kan ik probleemloos casten via mijn Apple TV eerste generatie naar mijn Samsung tv.
De fout ligt dus wel degelijk bij uw nieuwe Apple TV plus streaming services.

D, Breesnee
Lezer
D, Breesnee

Waarom kan je niet gewoon Chromecast gebruiken voor Apple TV?
Heb spijt dat ik ooit een film heb aangeschaft via Apple TV. Kan ik nu alleen op iPad of iPhone zien, zo blijkt.
Ik ga me dus niet abonneren op Apple TV (of plus)

Cor
Lezer
Cor

Apple TV gratis bij iPad gekregen maar kan niet op nieuwe Sony tv, kan niet op Sony blu-ray, kan niet op chromecasr, kan niet op minix
Wat moet je nu doen om naar Apple te kunnen kijken
Belachelijk Apple!