Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Zo betrap je meeliftende Netflix-gebruikers (en kun je ze verwijderen)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Netflix gebruikers verwijderen


Lees verder na de advertentie

Huh, hoe komen die films en series op Netflix nou bij je lijstje van meest recent bekeken titels te staan? Als je deze zelf nooit hebt aangezet, is het mogelijk dat iemand stiekem je account gebruikt. Gelukkig is er een oplossing: met een nieuwe knop kun je controleren of er iemand meekijkt en diegene betrappen. Deze meeliftende Netflix-gebruikers verwijderen kan dan ook meteen.

Netflix gebruikers verwijderen

Kijkt er iemand mee?

Heb je toegang tot een Netflix-account, dan ben je waarschijnlijk niet de enige die deze gebruikt. De meeste kijkers delen hun abonnement namelijk bewust met een groep mensen, van gezinsleden tot andere familie en vrienden. Sommigen betalen dan mee, anderen mogen gewoon gratis meeliften. Al gaat Netflix hier binnenkort wel een stokje voor steken.

Toch zitten er misschien ook mensen op je account waarvan je dat liever niet hebt. Al heb je dit wellicht niet eens door. Bijvoorbeeld omdat je ooit hebt ingelogd op een van hun apparaten en bent vergeten weer uit te loggen. Of nog erger: deze stiekeme kijker heeft je inloggegevens te pakken gekregen. Wat nu?

Geheime Netflix-gebruikers verwijderen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wil je bekijken of er stiekem iemand gebruikmaakt van je account? In dat geval heeft Netflix een nieuwe knop geïntroduceerd waarmee je deze geheime Netflix-gebruikers kunt betrappen en verwijderen. Deze vind je als volgt:

Netflix gebruikers verwijderen

  • Log in bij Netflix op je iPhone, iPad of Mac.
  • Kies je eigen profiel.
  • Klik of tik bovenin op je profielicoon.
  • Ga naar ‘Account’.
  • Scrol naar het kopje ‘Beveiliging en Privacy’ en kies ‘Toegang en apparaten beheren’. Er verschijnt nu een overzicht van alle apparaten die recentelijk actief zijn geweest op dit account.
  • Zie je een apparaat dat niet van jou is? Kies daarbij dan voor ‘Uitloggen’. Als het goed is, verschijnt er nu een groen blok met daarin een bevestiging dat het gelukt is.

Netflix wachtwoord wijzigen

Het verwijderde apparaat heeft nu geen toegang meer tot je account, maar je bent nog niet helemaal veilig. De geheime gebruiker kan namelijk gewoon weer inloggen als diegene je inloggegevens weet. Daarom raden wij – en overigens ook Netflix zelf – je aan om het wachtwoord van je account te veranderen.

Blijf hiervoor op dezelfde pagina staan. Scrol daarna helemaal naar boven, tot je de introductietekst ziet. Hierin vind je onder andere de woorden ‘je wachtwoord wijzigen’, inclusief een link. Open deze en je belandt direct in een menu om je wachtwoord te wijzigen. Stay safe!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Netflix- en Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!