Terug naar ‘Netflix test extra kosten voor gebruikers met gedeelde accounts’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Netflix test extra kosten voor gebruikers met gedeelde accounts’

Door Annemiek Lourensen19 juli 2022 10:132 min. leestijd0

Deel jij je Netflix-account met andere kijkers, dan wordt je abonnement binnenkort wellicht duurder. Netflix test namelijk een functie waarmee kijkers met een account van een ander huishouden extra kosten gaan betalen. Dit moet je weten.

Netflix test extra kosten

Netflix test extra kosten

Hoewel Netflix gedeelde accounts lange tijd door de vingers heeft gezien, test de streaminggigant volgens Bloomberg nu een manier om ze tegen te gaan. In bepaalde delen van Latijns-Amerika moeten Netflix-gebruikers buiten het betalende huishouden vanaf nu namelijk extra kosten betalen om de dienst te blijven gebruiken. Specifiek in Argentinië, El Salvador, Guatemala, Honduras en de Dominicaanse Republiek.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In deze regio’s krijgen niet-betalende Netflix-gebruikers nu een melding dat ze twee opties hebben: zelf extra kosten betalen of een eigen abonnement afsluiten. Gaan ze voor het eerste, dan moeten ze maandelijks $ 2,99 betalen. Met uitzondering van Argentinië: meeliftende kijkers betalen hier $ 1,70. Ondertussen blijft de daadwerkelijke eigenaar van het account de gebruikelijke maandelijkse kosten betalen.

Wordt de test uiteindelijk op grote schaal doorgezet, dan is het aannemelijk dat meekijkende Nederlanders ook extra kosten krijgen. Een abonnement kost op dit moment € 7,99, € 11,99 of € 15,99, afhankelijk van welk pakket je neemt. Als je kijkers buiten je huishouden hebt, betalen zij vanaf dan dus een extra bedrag. Waarschijnlijk in de richting van € 2,99.

Abonnee-crisis

Het is geen verrassing dat Netflix deze test uitvoert, want het bedrijf heeft momenteel een kleine abonnee-crisis. Zo is er in mei dit jaar een interne brief verschenen waarin staat dat de streamingdienst in het eerste kwartaal van 2022 meer dan 200.000 abonnees verloren heeft. En dat is zorgelijker dan je denkt: dit was de eerste keer in 10 jaar dat het aantal abonnees niet gegroeid is.

Om deze dip in inkomsten te overbruggen, geeft dezelfde brief aan iets te willen doen tegen gedeelde accounts. Volgens Netflix zijn er namelijk ongeveer 222 miljoen huishoudens die hun accounts delen met anderen. Zij zorgen er vervolgens voor dat er zo’n 100 miljoen huishoudens zijn waarvan de streamingdienst uiteindelijk geen cent te zien krijgt.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer Netflix deze extra kosten invoert? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar