Terug naar NEEEE!! Ook Instagram gaat berichten door elkaar gooien
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

NEEEE!! Ook Instagram gaat berichten door elkaar gooien

Door Daan Jeuken16 maart 2016 09:222 min. leestijd0

Instagram heeft aangekondigd een van de minst populaire (of meest gehate) functies van Facebook over te nemen. Het stopt met het chronologisch tonen van berichten en gaat ze sorteren op basis van een algoritme.

Instagram

De officiële redenatie van Instagram is dat het medium zo groot is geworden dat mensen gemiddeld 70 procent van hun feed missen. Om te zorgen dat je toch ‘het belangrijkste’ niet mist, wordt die content daarom voortaan als eerste getoond. De volgorde wordt bepaald op basis van ‘de waarschijnlijk dat je geïnteresseerd bent in die content, je relatie met die persoon en de tijdloosheid van de post.’

Facebook

Instagram gaat dus Facebook achterna, waar de functie al jaren niet geliefd is. Wat mensen met name tegenstaat is dat veel partijen die je volgt (omdat je hun berichten wilt zien, toch?), nauwelijks in je tijdlijn verschijnen, terwijl reclame all over te place is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Adverteren

Dit laatste lijkt dan ook de belangrijkste reden om de chronologische tijdlijn te verpesten. Facebook is al meer een advertentiewebsite geworden waar af en toe tussendoor nog een persoonlijk berichtje van een vriend voorbijkomt, op Instagram is het sinds eind vorig jaar (in Nederland) ook mogelijk om te adverteren. 1+1 lijkt hier dus weer gewoon 2 te zijn.

Eigen keuze

Waar Instagram met deze keuze echter enigszins aan voorbijgaat, is dat veel mensen juist vanwege deze eigenschap van Facebook naar Instagram zijn overgestapt. Instagram behield juist dat persoonlijke karakter: je bepaalde zelf wel welke personen je volgde en zag dan ook alle posts van die mensen. Jij bepaalt wie je belangrijk vindt en wie niet, en als mensen oninteressant zijn of je tijdlijn volspammen, dan kun je prima zelf kiezen om die persoon te ontvolgen. En mensen die niets willen missen kijken elke dag op Instagram, terwijl mensen die het minder boeit, af en toe kijken en op de koop toe nemen dat ze dan soms wat missen.

Het wordt tijd voor het volgende sociale medium. Snapchat dan maar?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar