Terug naar ‘iPhone 9 is de naam van de nieuwe iPhone SE’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 9 is de naam van de nieuwe iPhone SE’

Door Koen van Ekeren9 december 2019 11:243 min. leestijd0

Het al een tijdje zo goed als zeker: Apple komt binnenkort met een opvolger van de populaire iPhone SE uit 2016. Tot nu toe werd er gesproken van een iPhone SE 2, maar volgens Macotakara geeft Apple het beestje een compleet nieuwe naam: iPhone 9.

iPhone 9 release

Andere naam

De wisselend betrouwbare Japanse blog heeft dit vernomen van een bron die meer zou weten over de plannen van Apple. In lijn met eerdere geruchten spreekt Macotakara van een lancering in het voorjaar van 2020. Qua uiterlijk zou het toestel een kopie zijn van de iPhone 8. Wel heeft de opvolger van de iPhone SE een veel krachtigere A13 Bionic-chip in zich. Verder zou het toestel geen 3D Touch ondersteunen – net als de iPhone 11 (Pro).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De naamgeving zou niet helemaal onlogisch zijn, want de iPhone 9 gebruikt hetzelfde jasje als de iPhone 6 tot en met 8 hebben. Dit betekent dat het toestel niet de moderne looks heeft van de iPhone X, maar een vertrouwde thuisknop met vingerafdrukscanner. Ook is de schermgrootte gelijk; de iPhone 9 zou een lcd-scherm hebben van 4,7 inch.

Toch vinden het gerucht over de compleet nieuwe naam opmerkelijk, want de iPhone SE was een enorm verkoopsucces. Bovendien zou Apple qua naamgeving terug in de tijd gaan: in de afgelopen jaren kwamen al een iPhone X, iPhone XS en iPhone 11 uit. De iPhone 9 heeft straks dus nieuwere technologie dan de X en XS, maar wel een ‘oudere naam’, wat verwarrend kan zijn.

We kijken er dan ook niet gek van op als Apple het ‘gewoon’ bij de naam iPhone SE houdt. Ook omdat Macotakara niet de meest betrouwbare bron is. De site schreef eerder dit jaar bijvoorbeeld over vijf nieuwe iPhones in 2019 en een iPad Pro 2019 met drievoudige camera – geruchten die niet bleken te kloppen. Toch heeft de Japanse blog het ook wel eens bij het rechte eind, waardoor we de geruchten niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Begin dit jaar was Macotakara bijvoorbeeld de eerste bron die schreef over de verrassende comeback van de iPod touch, wat inderdaad bleek te kloppen.

iPhone 9 release en prijs

Volgens eerdere informatie van Ming Chi-Kuo heeft de SE 2 een startprijs van 399 dollar. In euro’s is dat wat meer: we rekenen op zo’n 480 euro. De goedkoopste versie heeft een opslag van 64 GB. Verder zou de betaalbare iPhone verkrijgbaar zijn in de kleuren spacegrijs, zilver en rood.

De iPhone 9 (of iPhone SE 2) wordt verwacht in het voorjaar van 2020. Omdat de eerste SE werd gelanceerd tijdens een event in maart 2016, lijkt een iPhone 9 release in maart 2020 het meest waarschijnlijk.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: Macotakara

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar