Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Migratie-assistent van macOS Mojave kan nog meer gegevens migreren

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
migratie-assistent-mojave


Lees verder na de advertentie

Apple maakt het binnenkort nog gemakkelijker om van Windows over te stappen op een Mac. De oude en vertrouwde Migratie-assistent wordt namelijk vernieuwd. In de huidige versie kun je ermee gegevens vanaf een andere Mac, een Time Machine-reservekopie, een opstartschijf of van een Windows-computer overzetten. De mogelijkheden van de laatste optie worden in macOS Mojave behoorlijk uitgebreid.

Welke gegevens kun je overzetten?

De grootste toevoeging is ondersteuning voor nieuwere versies van Outlook. In het verleden was het weliswaar al mogelijk e-mailaccounts, contacten en agenda’s van Outlook te migreren, maar dat kon alleen bij de oudere 32-bits versies van het programma. Outlook 2013 en Outlook 2016 draaien echter al op 64-bits en werden niet door Migratie-assistent ondersteund. Daar komt nu dus verandering in. Daarnaast ondersteunt Migratie-assistent nog steeds het overzetten van e-mailaccounts en contactpersonen van Windows Mail en Windows Live Mail. Ook worden je foto’s, bestanden uit je thuismap, bladwijzers en systeeminstellingen geïmporteerd.

Beter nog even wachten

Wil je de Migratie-assistent van macOS Mojave nu al uitproberen? Dat kan, dankzij de publieke bèta! We zouden echter nog even wachten op de uiteindelijke versie. Bij zoiets belangrijks als het migreren van je persoonlijke gegevens zouden wij nog niet helemaal op bèta-software vertrouwen.

Apple wil dat gebruikers overstappen

Dat Apple het voor overstappers zo gemakkelijk mogelijk wil maken, geldt niet alleen voor Windows-gebruikers. Ook Android-overstappers profiteren al een tijdje van de app Move to iOS. Deze app uit de Google Play Store zorgt ervoor dat al je foto’s, berichten en contacten netjes worden overgezet op je nieuwe iPhone.


kooptip