Terug naar Microsoft Office wordt véél slimmer door AI: blijft iWork achter? (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Microsoft Office wordt véél slimmer door AI: blijft iWork achter? (update)

Door Ward Edema11 januari 2023 09:403 min. leestijd0

Update 11-01: Microsoft zou volgens Semafor maar liefst 10 miljard dollar investeren in OpenAI, de maker van ChatGPT en Dall-E 2. Onduidelijk is of de deal al rond is. Is dit het geval, dan bezit Microsoft 49% van OpenAI, en zullen bepaalde AI-technieken van het bedrijf mogelijk exclusief voor Microsoft-producten worden.


Microsoft Office krijgt allerlei nieuwe slimmigheden door AI, dankzij de integratie van ChatGPT. Wat betekent dat, en wanneer volgt Apple met een verbeterde versie van iWork?

microsoft office

De wondere wereld van ChatGPT

Sinds de komst van ChatGPT staat de wereld van AI (artificiële intelligentie) plots in de spotlights. Voor wie er nog niet bekend mee is: ChatGPT is een slimme chatbot die op een haast menselijke manier met je kan praten. Hij reageert zoals je zou verwachten, en voert complexe opdrachten met gemak uit.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het samenvatten van een tekst, een stuk tekst schrijven over een onderwerp naar keuze in de stijl en lengte die jij aangeeft, het vertalen van teksten, het schrijven van een sollicitatiebrief, en nog veel meer.

Microsoft Office met AI

Nu blijkt uit een artikel van The Information dat Microsoft werkt aan de integratie van ChatGPT in zijn eigen diensten. Hierbij zou er begonnen worden met Bing, zodat de zoekmachine véél slimmere antwoorden kan geven. Hiermee hoopt Microsoft eindelijk een waardige concurrent voor Google te bouwen.

AI tekst

Maar daar blijft het niet bij. Uiteindelijk zou het plan zijn om ChatGPT in Microsoft Office te bouwen – of in ieder geval in Word, PowerPoint en Outlook. Zo kunnen je zinnen aangevuld worden in Word, en er automatische antwoorden gegeven worden op mails in Outlook. In PowerPoint wil Microsoft een andere AI gebruiken, Dall-E, om automatisch afbeeldingen te genereren. Dall-E werkt op dezelfde manier als de iPhone-app Draw Things. In ons artikel lees je hoe je de app gebruikt: Deze app op de iPhone kan van tekst een foto maken – en hij kost niks.

En iWork dan?

Wanneer Microsoft daadwerkelijk ChatGPT en Dall-E gaat implementeren in zijn software, is nog onduidelijk. Hoe dan ook komt er nu flink wat druk te staan op Apple: zolang Pages, Keynote en Numbers nog géén gebruikmaken van AI, kunnen ze niet (meer) opboksen tegen de apps van Office. Dit geldt ook voor Siri – dus het is hopen dat Apple grootse AI-plannen heeft.

Wil je meer weten over ChatGPT? Je leest meer over de slimme chatbot in ons artikel: ChatGPT is de AI van de toekomst – en zo probeer je hem nu al uit. En wil je in het vervolg op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Apple en AI? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Information

 

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar