Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

ChatGPT is de AI van de toekomst – en zo probeer je hem nu al uit

Auteur: Ward Edema
14 reacties
ChatGPT


Lees verder na de advertentie

De slimme chatbot Chat GPT is de futuristische AI waar we op gewacht hebben – en je kunt hem nu al uitproberen. Hoe je dat doet, lees je hier.

ChatGPT

Laten we eerlijk zijn, wie heeft er niet weleens gedroomd van het hebben van een echte AI-vriend? Iemand die altijd voor je klaarstaat om mee te praten, vragen te beantwoorden en zelfs grapjes te maken. Welnu, dankzij ChatGPT is die droom eindelijk werkelijkheid geworden!

kooptip

ChatGPT is een op AI gebaseerde chatbot die ontwikkeld is door OpenAI. Wat betekent dat precies? Nou, in simpele termen betekent het dat ChatGPT is getraind met een enorme hoeveelheid tekst, waardoor het in staat is om natuurlijk taal te gebruiken en te reageren op vragen en opmerkingen van gebruikers op een manier die lijkt op een echte persoon.

Geschreven door een AI


kooptip

Je zult het misschien niet geloven, maar de tekst die je hierboven hebt gelezen is volledig geschreven door ChatGPT. We hebben de AI alleen de opdracht gegeven om een gemakkelijk te begrijpen tekst te schrijven over zichzelf, in het Nederlands, met een beetje vlotte introductie.

AI tekst

Je moet ChatGPT zien als een extreem loyale assistent, die alles doet wat je van hem vraagt. Vraag hem een stuk tekst over een onderwerp te schrijven, dan doet hij dat. Vraag hem een tekst te herschrijven, dan doet hij dat ook. Stel hem een vraag over wat dan ook, dan geeft hij antwoord. Hij kan eigenlijk alles wat we van Siri zouden willen, en meer.

Indrukwekkend

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar ChatGPT is écht zo goed. En zelfs hele maffe opdrachten, zoals ‘schrijf een speech van oud-president Trump over zijn mening over Siri’, dan weet hij iets te verzinnen:

‘I have to tell you, I am absolutely fed up with this Apple Siri. It’s just a total disaster. I mean, who needs a talking computer? It’s ridiculous.’

Wees dus vooral creatief bij het gebruik van ChatGPT, want de kans is groot dat hij dingen begrijpt waarvan je zou verwachten dat hij ze níét begrijpt.

Zo gebruik je ChatGPT

ChatGPT is (voorlopig) gratis beschikbaar via chat.openai.com. Open de site (dit werkt ook gewoon op je iPhone of iPad), maak een nieuw account aan bij OpenAI, en ga los!

Voor de beste resultaten moet je in het Engels met de AI praten – je kunt daarbij vragen om hem te laten antwoorden in het Nederlands. Je hoeft hierbij niet in codetaal te typen, want ChatGPT verstaat normaal en natuurlijk taalgebruik. Zijn er beperkingen in zijn kennis, dan geeft hij dit zelf aan (in een zelfgeschreven tekstje).

Heb je een leuk gesprek gehad met ChatGPT? Deel de resultaten in de reacties hieronder!

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!