Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iPhone 12 iPhone 12 (Pro) iPhone 12 mini

Lanceert Apple binnenkort een MagSafe powerbank?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MagSafe accessoires


Lees verder na de advertentie

Nieuw op de iPhone 12 is MagSafe: een techniek die het mogelijk maakt om magnetische accessoires op je iPhone te klikken. Apple beloofde al dat er diverse MagSafe accessoires aan zaten te komen. Wat te denken van een powerbank?

MagSafe powerbank in plaats van Smart Battery Case?

Gisteren is de tweede publieke bèta van iOS 14.5 verschenen, en daaruit blijkt dat Apple binnenkort weleens een nieuw MagSafe-accessoire uit zou kunnen brengen. iOS-ontwikkelaar Steve Moser dook in de code en vond daarin aanwijzingen voor een ‘battery pack’: ‘Om het opladen efficiënter te doen verlopen en de levensduur van de batterij te maximaliseren, zorgt de battery pack ervoor dat je telefoon rond de 90 procent opgeladen blijft’, zo is te lezen.


kooptip

Een ‘battery pack’ kennen we niet, maar het doet denken aan Apple’s Smart Battery Case: een nogal fors uitgevallen hoesje met een ingebouwde powerbank. Apple brengt eigenlijk voor ieder model iPhone zo’n soort hoesje uit. De laatste keer was dat in november 2019, een Smart Battery Case voor de iPhone 11. Voor de iPhone 12 is een dergelijk hoesje nooit verschenen. Het ligt dus voor de hand dat er voor de iPhone 12 geen Smart Battery Case komt, maar een Smart Battery Pack. Die klik je magnetisch vast op de achterzijde van je iPhone.

MagSafe

MagSafe is een nieuwe functie van de iPhone 12. Er zijn magneten ingebouwd in de achterkant van deze iPhone, waardoor je er accessoires op kunt klikken. Bij Apple zijn er al onder meer MagSafe opladers en pasjeshouders te koop. Partijen buiten Apple zijn ook al bezig met accessoires, zoals iPhone-houders en popsockets.

Ook voor de MacBook Pro 2021 die later dit jaar moet verschijnen, overweegt Apple de introductie van MagSafe. Daar wordt het wel op een andere manier toegepast: de oplader klik je hierbij magnetisch aan je MacBook. De magneet is sterk genoeg om tijdens het opladen te blijven plakken, maar schiet los als er plots aan de kabel getrokken wordt of als iemand eroverheen struikelt. Apple gebruikte deze techniek eerder ook al voor inmiddels wat oudere MacBooks.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!