Terug naar Apple onthult iPad Pro-toetsenbord mét trackpad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple onthult iPad Pro-toetsenbord mét trackpad

Door Koen van Ekeren18 maart 2020 14:462 min. leestijd0

Apple heeft vandaag naast de iPad Pro 2020 zijn eerste iPad-toetsenbord met ingebouwde trackpad aangekondigd. Daarmee is de tablet meer dan ooit een laptop-vervanger. Het toetsenbord – Magic Keyboard genoemd – verschijnt in mei en is er ook voor bestaande iPad Pro-modellen.

iPad toetsenbord met trackpad

Apple noemt het toetsenbord ‘een enorme sprong in de ontwikkeling van de iPad’. Het Magic Keyboard 2020 heeft een prachtig zwevend ontwerp, waarbij je de iPad Pro magnetisch bevestigt en hem soepel instelt voor de perfecte kijkhoek. Die is tot 130 graden verstelbaar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het toetsenbord lijkt bijna identiek aan dat van de nieuwste MacBook Pro. Het heeft hetzelfde schaarmechanisme en de toetsen zijn voorzien van achtergrondverlichting. Ook de key-travel van 1 mm is hetzelfde. We verwachten dat het dan ook even prettig typt als je bij de MacBook gewend bent. Verder heeft het Magic Keyboard een usb-c-poort, waarmee je het accessoire oplaadt. De poort van de iPad Pro blijft dus vrij voor andere apparaten, zoals een tweede scherm.

Extra mooi is dat het Magic Keyboard niet alleen werkt met de nieuwste iPad Pro 2020-modellen, maar ook met die uit 2018. Volgens Apple is het te gebruiken met de 12,9-inch iPad Pro (3e en 4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (1e en 2e generatie).

Prijs Magic Keyboard 2020

Schrik niet van de prijzen, want die zijn stevig. Dit zijn de prijzen van het Magic Keyboard 2020, die in mei verkrijgbaar is:

  • Magic Keyboard voor 11-inch iPad Pro: € 339
  • Magic Keyboard voor 12,9-inch iPad Pro: € 399

iPadOS 13.4

Ook als je het Magic Keyboard te duur vindt of geen Pro-model hebt is er leuk nieuws, want vanaf iPadOS 13.4 (beschikbaar op 24 maart) is er voor het eerst ondersteuning voor een trackpad. Sluit je een muis of trackpad aan, dan verschijnt er direct een cursor op het touchscreen. Die is specifiek ontworpen voor de touchscreen-gebruikervaring van een iPad. Beweeg je met de cursor boven een app of ander element, dan verandert hij in een cirkel. Zo zie je als gebruiker duidelijk waar je op klikt.

Verder kun je bij het trackpad veegbewegingen gebruiken om snel te schakelen tussen apps. Bovendien zijn de App Switcher, het Dock en het Bedieningspaneel met een veegbeweging over het trackpad te benaderen.

Meer weten over iPad Pro 2020?
Bekijk dit dossier
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar