Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple activeert verborgen functie MacBook Air M2

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air M2 verborgen functie


Lees verder na de advertentie

Apple heeft stilletjes een verborgen functie van de MacBook Air M2 geactiveerd met macOS 13.4: dit moet je weten.

MacBook Air M2 verborgen functie

De MacBook Air M2 is al sinds juni 2022 te koop, maar blijkt al die tijd een verborgen functie te hebben gehad die Apple nog niet had geactiveerd. Het gaat om ondersteuning voor de nieuwste Bluetooth-standaard: Bluetooth 5.3. En dat is belangrijker dan je denkt!

De functie werd door Apple geactiveerd in macOS 13.4. Deze update kwam al in mei uit, maar de ondersteuning voor de nieuwe versie van Bluetooth is dus nu pas ontdekt.

Wat kun je ermee?

Goed, een nieuwe versie van Bluetooth: dat klinkt niet heel spannend. Toch maakt dit de MacBook Air een stuk fijner in combinatie met je draadloze oortjes, koptelefoon of speakers.


kooptip

AirPods Pro 3 nieuwe functie

Zo biedt Bluetooth 5.3 ondersteuning voor LC3, een nieuw soort codec die hogere kwaliteit muziek via Bluetooth mogelijk maakt, zoals de lossless audio van Apple Music. Bovendien is er véél minder vertraging met LC3, wat fijn is voor films en games. Daarnaast krijg je met Bluetooth 5.3 minder verstoring in je geluid als er veel Bluetooth-apparaten in de buurt zijn.

Opmerkelijk

Dat de MacBook Air M2 deze functie achteraf nog krijgt, is opmerkelijk. Hierdoor is hij op draadloos vlak weer op gelijke hoogte met de grotere 15-inch MacBook Air. Bovendien haalt hij nu de 13-inch MacBook Pro 2022 in, evenals de 14- en 16-inch MacBook Pro 2021 – die blijven hangen op Bluetooth 5.0. Wel hebben die modellen dezelfde Bluetooth-chip als de Air (BCM_4387), waardoor ze ook nog kans maken op ondersteuning voor 5.3.

Hoe dan ook: heb je een MacBook Air M2, dan wordt het tijd om te updaten! Dit doe je via ‘Systeeminstellingen>Algemeen>Software-update’. Zo maak je hem dus nét weer een stukje beter.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors