Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

macOS Ventura 13.3: nieuwe functies die deze week nog naar je Mac komen

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
macOS Ventura ondersteuning


Lees verder na de advertentie

We verwachten deze week een update voor je Mac: alle seinen voor macOS Ventura 13.3 staan inmiddels op groen! Vorige week verscheen de Release Candidate (RC) – dat is de allerlaatste testversie voor de officiële release. Natuurlijk brengt macOS Ventura 13.3 nieuwe functies en verbeteringen naar je Mac. Maar welke dan? En hoe kun je straks updaten?

macOS Ventura 13.3 nieuwe functies

macOS Ventura 13.3 nieuwe functies

Met deze tussentijdse update van macOS Ventura zorgt Apple voor diverse verbeteringen en probleemoplossingen. Ook komt er weer een dosis nieuwe functies naar je Mac. Dit zijn een paar opvallende vernieuwingen:

  • Een hyacinth, een gansje, een gember, een kwal, een peultje met boontjes erin en nog veel meer: de nieuwe emoji’s van 2023 komen eraan! Je vindt ze straks op je Mac, en ook op je iPhone, waarvoor deze week iOS 16.4 verschijnt.
  • Eind vorig jaar onderging de architectuur van de Woning-app een volledige vernieuwing. Slimme apparaten zouden sneller en nauwkeuriger werken en minder verbindingsproblemen hebben. Maar het tegenovergestelde bleek het geval en Apple trok de update in. Met macOS Ventura 13.3 volgt een tweede poging.
  • Als er een beveiligingslek is, moet Apple altijd een compleet nieuwe tussentijdse update van macOS uitrollen. Met de nieuwe functie Rapid Security Response gaat het allemaal een stuk sneller. Hiermee wordt een lek snel gedicht zonder dat er een compleet nieuwe update voor nodig is.

Zo kun je de update downloaden


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

macOS Ventura 13.3 downloaden is gratis. Zo kun je je Mac binnenkort updaten naar de nieuwste versie.

  • Open de app Systeeminstellingen.
  • Klik in de navigatiebalk links op Algemeen
  • Klik op Software-update

Je Mac gaat dan op zoek naar recente updates. We verwachten dat de nieuwe update vandaag of morgen verschijnt, rond zeven uur ’s avonds. Doorloop de stappen in het scherm om de update te downloaden en te installeren.

Nog meer Apple-updates!

Apple Music classical in de app store

We verwachten dat de update vandaag of morgen beschikbaar zal zijn. Heb je je Mac geüpdatet, dan kun je direct verder met je iPhone: daarvoor verschijnt tegelijkertijd iOS 16.4. Daarover lees je meer in ons artikel iOS 16.4 komt eraan en dit zijn de beste nieuwe functies!

Ook nieuw deze week is Apple’s app voor klassieke muziek, Apple Music Classical. Deze maakt geen deel uit van de nieuwe iOS-versie: je kunt de app vanaf dinsdag 28 maart downloaden in de App Store en dat werkt vanaf iOS 15.4. De app is inbegrepen bij je Apple Music-abonnement.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!