Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws macOS High Sierra 10.13

macOS High Sierra 10.13.6 en iTunes 12.8 brengen AirPlay 2 naar de Mac

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
macOS High Sierra wallpaper


Lees verder na de advertentie

Naast iOS 11.4.1 heeft Apple ook een update voor macOS en iTunes uitgebracht. Omdat de laatste update van macOS (10.13.5) al een vrij uitgebreid was, focust Apple zich deze keer vooral op de nieuwe streamingtechniek AirPlay 2. Hiermee is het mogelijk om meerdere compatibele speakers in je thuisnetwerk aan te sturen en op die manier multiroom-audio à la Sonos voor elkaar te krijgen. Daarnaast verbetert macOS High Sierra 10.13.6 de stabiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging van de Mac.

Apple Mac eigen chip

AirPlay 2 in iTunes

De ondersteuning voor AirPlay 2 vind je terug in de nieuwe iTunes 12.8. Heb je speakers in huis die compatibel zijn met AirPlay 2, verschijnen deze automatisch bij de beschikbare speakers in Apple’s muziekprogramma. De belangrijkste nieuwe mogelijkheid van AirPlay 2 is uiteraard multiroom-audio, maar daarnaast gebruikt de streamingtechniek een verbeterde caching en heeft lagere latentie. Hierdoor gebeurt het nauwelijks meer dat de muziek tijdens het streamen wegvalt. Ook leuk: in de nieuwe iTunes kun je nu een HomePod-stereopaar aansturen vanaf de Mac.

Nog meer bugfixes

macOS 10.13.6 bevat daarnaast heel veel bugfixes. Zo werd een probleem in Mail verholpen waarbij e-mails van Gmail niet naar een ander account verplaatst konden worden. Ook een foutje waarbij AVCHD-media van sommige camera’s niet in Foto’s werden herkend, heeft Apple verholpen.


kooptip

Ten slotte sluit macOS 10.13.6 negen kritieke beveiligingslekken, waardoor hackers onder meer admin-rechten konden krijgen. In de update van Safari (11.1.2) zijn daarnaast zestien beveiligingslekken verholpen.

macOS High Sierra updaten

Om je Mac te updaten, ga je naar de Mac App Store en navigeer je naar het tabblad met updates, waar je op de update-knop klikt. Je kunt hier ook komen door linksboven in Finder op het appeltje te klikken en dan op ‘App Store … update’.

Lees meer over macOS High Sierra in ons dossier.