Terug naar macOS High Sierra 10.13.6 en iTunes 12.8 brengen AirPlay 2 naar de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

macOS High Sierra 10.13.6 en iTunes 12.8 brengen AirPlay 2 naar de Mac

Door Sven Lamers10 juli 2018 09:022 min. leestijd0

Naast iOS 11.4.1 heeft Apple ook een update voor macOS en iTunes uitgebracht. Omdat de laatste update van macOS (10.13.5) al een vrij uitgebreid was, focust Apple zich deze keer vooral op de nieuwe streamingtechniek AirPlay 2. Hiermee is het mogelijk om meerdere compatibele speakers in je thuisnetwerk aan te sturen en op die manier multiroom-audio à la Sonos voor elkaar te krijgen. Daarnaast verbetert macOS High Sierra 10.13.6 de stabiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging van de Mac.

Apple Mac eigen chip

AirPlay 2 in iTunes

De ondersteuning voor AirPlay 2 vind je terug in de nieuwe iTunes 12.8. Heb je speakers in huis die compatibel zijn met AirPlay 2, verschijnen deze automatisch bij de beschikbare speakers in Apple’s muziekprogramma. De belangrijkste nieuwe mogelijkheid van AirPlay 2 is uiteraard multiroom-audio, maar daarnaast gebruikt de streamingtechniek een verbeterde caching en heeft lagere latentie. Hierdoor gebeurt het nauwelijks meer dat de muziek tijdens het streamen wegvalt. Ook leuk: in de nieuwe iTunes kun je nu een HomePod-stereopaar aansturen vanaf de Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nog meer bugfixes

macOS 10.13.6 bevat daarnaast heel veel bugfixes. Zo werd een probleem in Mail verholpen waarbij e-mails van Gmail niet naar een ander account verplaatst konden worden. Ook een foutje waarbij AVCHD-media van sommige camera’s niet in Foto’s werden herkend, heeft Apple verholpen.

Ten slotte sluit macOS 10.13.6 negen kritieke beveiligingslekken, waardoor hackers onder meer admin-rechten konden krijgen. In de update van Safari (11.1.2) zijn daarnaast zestien beveiligingslekken verholpen.

macOS High Sierra updaten

Om je Mac te updaten, ga je naar de Mac App Store en navigeer je naar het tabblad met updates, waar je op de update-knop klikt. Je kunt hier ook komen door linksboven in Finder op het appeltje te klikken en dan op ‘App Store … update’.

Lees meer over macOS High Sierra in ons dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar