Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

macOS Big Sur: oude MacBook Pro’s lopen compleet vast

Auteur: Laura Grootaarts
15 reacties
macOS Big Sur Bedieningspaneel


Lees verder na de advertentie

Afgelopen donderdag is macOS Big Sur verschenen. Deze grote update voor de Mac blijkt hier en daar problemen te veroorzaken. Zo lopen sommige oude MacBook Pro-modellen compleet vast tijdens het installatie-proces.

Safari macOS Big Sur

Big Sur: oudere MacBook Pro op zwart

Op discussie-platforms als Reddit, MacRumors en de Apple Support Communities regent het klachten over de update, dus het lijkt een veelvoorkomend probleem te zijn. Het gaat met name om de 13-inch MacBook Pro van eind 2013 en midden 2014 – deze Macs behoren ook tot de oudste modellen die geschikt zijn voor macOS Big Sur.

Tijdens het installeren lopen de Macs op een gegeven moment helemaal vast. Het scherm gaat op zwart en je kunt niets meer met de Mac. Mac-gebruikers hebben al van alles geprobeerd: NVRAM en SMC resetten, de veilige modus, de Mac herstellen via Internet Recovery. Zonder succes. Met geen mogelijkheid kom je nog voorbij het zwarte scherm. Kortom: de Macs zijn onbruikbaar.

En nu?


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Diverse gebruikers hebben hun problemen inmiddels gemeld bij Apple. De reacties die ze krijgen zijn wisselend. Sommigen hebben hun MacBook ter reparatie mogen inleveren, anderen kregen te horen dat het probleem is gerapporteerd aan het engineering-team binnen Apple. Apple heeft inmiddels een stappenplan met een oplossing gepubliceerd, maar de gemiddelde gebruiker wordt daar niet blij van.

Op dit moment is nog steeds onduidelijk waardoor het probleem veroorzaakt wordt. Heb je een MacBook Pro van eind 2013 of midden 2014? Dan doe je er verstandig aan door nog even te wachten met updaten. Welke Mac je precies hebt, controleer je via ‘Appeltje>Over deze Mac’.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors.