Terug naar MacBook Pro op zwart door Big Sur? Dit is Apple’s oplossing
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro op zwart door Big Sur? Dit is Apple’s oplossing

Door Laura Grootaarts20 november 2020 09:592 min. leestijd5

Apple heeft vorige week macOS Big Sur uitgebracht. En dat ging niet helemaal goed. Sommige wat oudere MacBook Pro-modellen liepen compleet vast en lieten enkel nog een zwart scherm zien. Apple is zich van het probleem bewust en heeft nu een oplossing gepubliceerd op hun Support-website. Maar we raden je nog steeds niet aan om die MacBooks te updaten …

macOS Big Sur

Als je MacBook Pro vastloopt door Big Sur

Als je macOS Big Sur installeert op een 13-inch MacBook Pro van eind 2013 of midden 2014 kan die compleet vastlopen tijdens de installatie van Big Sur. Het installatieprogramma kan zeggen dat de update niet geïnstalleerd kan worden. Of je Mac toont een zwart scherm – soms zie je nog een cirkeltje met een streep erdoor. Apple geeft het volgende stappenplan om je Mac te redden:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

  • Houd de power-knop van je Mac ten minste 10 seconden vast en laat dan los. Als je Mac aan staat, gaat hij uit.
  • Verwijder alle externe apparatuur van je Mac, inclusief externe monitoren en usb-accessoires. Zorg ervoor dat het kaartslot leeg is en zet je Mac weer aan.
  • Is het probleem er nog, dan moet je de SMC van je Mac opnieuw instellen. Hoe je dat doet, lees je in dit stappenplan.
  • Is het probleem er vervolgens nog steeds, reset dan de NVRAM of PRAM. Hoe je dat doet, lees je in dit stappenplan.

Lukt het met de bovenstaande stappen niet? Of heb je er hulp bij nodig? Dan wordt het tijd om contact op te nemen met Apple Support.

Heb je een van de kwetsbare Macs en heb je nog niet geüpdatet, dan raden we je aan om daar ook zeker nog even mee te wachten. Bovenstaande doe je niet zeker niet voor de lol, en het is ook nog zeker niet gezegd dat hiermee alle problemen verholpen zijn.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Badankt, Laura. 🙂 Maar… blijkens dat stappenplan is de SMC controller ingevoerd in 2018. Die zit dus niet in de mogelijk bedreigde systemen van 2013 of 2014.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Op de betreffende pagina staat inderdaad eerst de beschrijving van (nieuwere) Macs met een T2-chip, want daarvoor werkt het anders. Je moet even door scrollen naar ‘De SMC op andere computers opnieuw instellen’.

Jo Oosterveer
Lezer
Jo Oosterveer

Allemaal leuk en aardig maar dit werkt alleen als je na je upgrade(poging) nog toegang tot je Macbook Pro 13 inch mid 2014 hebt en dat is bij mij niet het geval. De enige knop die nog werkt is de aan/uit knop 🙁

T de Testwr
Lezer
T de Testwr

Als je nog een andere Mac computer hebt of iemand kent die nog een iMac heeft of zo dan zou je via de schijf utility van de Mac en een thunderbolt verbinding naar je MacBook Pro Target Disc mode op die iMac in kunnen schakelen. Dat heeft bij mij het probleem in iedergeval verholpen

Tim
Lezer
Tim

Zwart scherm na update MBP 2014.
Deze week contact gehad met Apple Care en op advies van hun afspraak gemaakt bij Amac. Vandaag langs de Amac geweest vanwege het zwarte scherm na de update van Big Sur. Conclusie: MacBook is niet te repareren aangezien er geen onderdelen meer voor
zijn. Direct in de winkel Apple Care gebeld. In eerste instantie zeiden ze niks van het probleem te weten. Nadat ik iemand anders aan de lijn kreeg helaas de mededeling dat ze niks voor mij kunnen doen. Wat een service.
Waarom dan contact opnemen?