Terug naar ‘MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max komt misschien al in 2022’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max komt misschien al in 2022’

Door Ward Edema18 juli 2022 09:412 min. leestijd0

De nieuwe MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max komt misschien al in de herfst van 2022. Dit zegt een betrouwbare Apple-analist. Maar klopt dat wel?

MacBook Pro M1 Pro Max

MacBook Pro 2021

Vorig jaar introduceerde Apple de MacBook Pro 2021. Dit model is volledig vernieuwd, met een iets dikker design om de laptop beter te kunnen koelen, meer aansluitingen zoals MagSafe en HDMI, en voor het eerst een contrastrijk mini-led-scherm.

Aan de binnenkant vind je de M1 Pro en M1 Max, twee door Apple ontworpen processors die véél sneller zijn dan de voorgaande Intel-chips. De M1 Pro-chip is zelfs 44% sneller dan de M2, die je onder andere in de ‘nieuwe’ 13-inch MacBook Pro vindt.

MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max

Met de komst van de normale M2 lijken ook de snellere M2 Pro en M2 Max in aantocht te zijn. Volgens de betrouwbare Apple-analist Mark Gurman krijgen we die nieuwe chips misschien al in de herfst van dit jaar te zien, in een nieuwe MacBook Pro.

Wij zijn hier enigszins skeptisch over. De MacBook Pro 2021 is pas sinds oktober vorig jaar beschikbaar, en nog steeds is de voorraad dusdanig beperkt dat je bij veel configuraties tot augustus moet wachten voordat je ze in huis hebt. Wij gaan dus eerder uit van een release in 2023.

M2 Pro en M2 Max

De M2 Pro en M2 Max krijgen dezelfde verbeteringen als de normale M2-chip, maar dan met meer cores en sneller geheugen. Dat betekent dat de cpu zo’n 18% sneller wordt, en de gpu 35% sneller. Je gaat de extra prestaties dus met name merken bij videobewerking, 3d-programma’s en games.

De kans is ook groot dat er meer gpu-cores komen – dus meer rekenkernen in de videochip. Dit zijn er nu 16 bij de M1 Pro en 32 bij de de M1 Max, en worden er waarschijnlijk 20 op de M2 Pro en 40 op de M2 Max.

Op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de aankomende supersonische MacBook Pro? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar