Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

MacBook Pro 2021: deze poorten zijn terug van weggeweest

Auteur: Ward Edema
6 reacties
MacBook Pro 2021 poorten


Lees verder na de advertentie

Een opmerkelijke zet van Apple: de MacBook Pro 2021 brengt allerlei poorten terug die eerder verdwenen waren. Dit zijn alle aansluitingen die je nu weer krijgt.

MagSafe

Hoe handig die universele usb-c-kabels ook zijn, wij moeten toegeven dat we MagSafe toch wel misten. Het was namelijk altijd een fijn idee dat een struikelpartij over de oplaadkabel niet je hele MacBook naar de grond zou sleuren. Gelukkig keert de magnetische oplaadpoort bij de MacBook Pro 2021 terug! Apple heeft ‘m een upgrade gegeven naar MagSafe 3, die zich onderscheidt door een véél hogere maximale stroomtoevoer.

MacBook Pro 2021 MagSafe

Aan de andere kant van het MagSafe-kabeltje zit nu een usb-c-aansluiting, zodat je de kabel kan vervangen zonder dat je direct een nieuwe adapter nodig hebt. Je kunt overigens ook nog steeds de usb-c-poort van de MacBook gebruiken om ‘m op te laden, dus je hoeft je oude accessoires niet weg te gooien.

HDMI


kooptip

Ooit wel eens met je MacBook naast een beamer, televisie of monitor gestaan, alleen maar om je te realiseren dat je je HDMI-adaptertje bent vergeten en je het aansluiten dus wel kunt vergeten? Dat overkomt je met de MacBook Pro 2021 niet meer. Hij heeft ‘gewoon’ weer een HDMI-poort, waardoor je ‘m gemakkelijk aansluit op allerlei beeldschermen.

SD-kaartlezer

SD-kaartjes zijn tegenwoordig erg snel, waardoor ze doorgaans prettiger zijn bij het overzetten van foto’s of filmpjes van je camera dan een kabeltje. Helaas moest je sinds de MacBook Pro 2016 altijd een losse SD-kaartlezer bij je hebben om van deze snelheid gebruik te maken. Dat is nu opgelost: de ingebouwde SD-kaartlezer is weer terug!

MacBook Pro 2021 aansluitingen

Overigens is de kans groot dat er nu speciale kaartjes uit gaan komen om je MacBook-opslag permanent uit te breiden: die bestonden voor 2016 ook al.

MacBook Pro 2021 poorten: 3.5mm jack als extraatje

Wacht: de 3.5mm-koptelefoonpoort van de MacBook is toch nooit verdwenen? Dat klopt, maar hij heeft wel een nieuw truucje. Hij ondersteunt nu namelijk koptelefoons met een hoge impedantie. Dit betekent dat je nu hifi-koptelefoons, evenals professionele studiokoptelefoons, direct op je MacBook aan kan sluiten.