Terug naar MacBook Pro 2021: deze poorten zijn terug van weggeweest
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro 2021: deze poorten zijn terug van weggeweest

Door Ward Edema19 oktober 2021 12:202 min. leestijd6

Een opmerkelijke zet van Apple: de MacBook Pro 2021 brengt allerlei poorten terug die eerder verdwenen waren. Dit zijn alle aansluitingen die je nu weer krijgt.

MacBook Pro 2021 poorten

MagSafe

Hoe handig die universele usb-c-kabels ook zijn, wij moeten toegeven dat we MagSafe toch wel misten. Het was namelijk altijd een fijn idee dat een struikelpartij over de oplaadkabel niet je hele MacBook naar de grond zou sleuren. Gelukkig keert de magnetische oplaadpoort bij de MacBook Pro 2021 terug! Apple heeft ‘m een upgrade gegeven naar MagSafe 3, die zich onderscheidt door een véél hogere maximale stroomtoevoer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

MacBook Pro 2021 MagSafe

Aan de andere kant van het MagSafe-kabeltje zit nu een usb-c-aansluiting, zodat je de kabel kan vervangen zonder dat je direct een nieuwe adapter nodig hebt. Je kunt overigens ook nog steeds de usb-c-poort van de MacBook gebruiken om ‘m op te laden, dus je hoeft je oude accessoires niet weg te gooien.

HDMI

Ooit wel eens met je MacBook naast een beamer, televisie of monitor gestaan, alleen maar om je te realiseren dat je je HDMI-adaptertje bent vergeten en je het aansluiten dus wel kunt vergeten? Dat overkomt je met de MacBook Pro 2021 niet meer. Hij heeft ‘gewoon’ weer een HDMI-poort, waardoor je ‘m gemakkelijk aansluit op allerlei beeldschermen.

SD-kaartlezer

SD-kaartjes zijn tegenwoordig erg snel, waardoor ze doorgaans prettiger zijn bij het overzetten van foto’s of filmpjes van je camera dan een kabeltje. Helaas moest je sinds de MacBook Pro 2016 altijd een losse SD-kaartlezer bij je hebben om van deze snelheid gebruik te maken. Dat is nu opgelost: de ingebouwde SD-kaartlezer is weer terug!

MacBook Pro 2021 aansluitingen

Overigens is de kans groot dat er nu speciale kaartjes uit gaan komen om je MacBook-opslag permanent uit te breiden: die bestonden voor 2016 ook al.

MacBook Pro 2021 poorten: 3.5mm jack als extraatje

Wacht: de 3.5mm-koptelefoonpoort van de MacBook is toch nooit verdwenen? Dat klopt, maar hij heeft wel een nieuw truucje. Hij ondersteunt nu namelijk koptelefoons met een hoge impedantie. Dit betekent dat je nu hifi-koptelefoons, evenals professionele studiokoptelefoons, direct op je MacBook aan kan sluiten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joey
Lezer
Joey

Dat er allerlei poorten terug zijn is echt een pluspunt, maar dat ze de Touch Bar weggelaten hebben is wel echt een gemis!

Arie
Lezer
Arie

Heb er direct 1 gekocht! Maar ik heb wel een vraag. Ik heb op mijn werk een Kensington DisplayLink docking station die ik met USB-A aan mijn MacBook Pro 2013 plug. Via DisplayLink kan ik 2 externe beeldschermen aansturen.
Nu heeft de nieuwe MacBook Pro M1Pro alleen USB-C poorten die ik kan gebruiken. Mijn vraag:
Wat voor adapter moet ik kopen om het docking Station aan te sturen en daarmee de 2 beeldschermen?

Ik zit te denken aan een simpele usb-c to usb-a hub met Ethernet die ik ook thuis kan gebruiken voor mijn muis, keyboard en netwerkkabel. Zou dat werken?

Ceth
Lezer
Ceth

Hallo;
Ik heb 2 Eizo color edge CS240 monitoren met als uitgangen:
1x US2 ( MD-C93 d.i. zo’n 4-kanten ) | en een gewone USB (2)
1x HDMI | 1x DVI |
en 1x PM200 dit lijkt op een HDMI maar heeft maar 1 schuine kant, ende kabel PM200
heeft aan de andere kant een mini DisplayPort / Thunderbolt ( vlgs mij geen TB4)
De Eizo is van 2015

Kan ik deze monitoren aansluiten op de Mac Pro; dat zal dan met 2 verschillende kabels moeten, want de Mac heeft
bv maar 1 HDMI

Gaarne advies en alvast bedankt?
Ceth

Ceth
Lezer
Ceth

Er zouden toch ook 2 USB poorten opzitten?