Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

14-inch en 16-inch MacBook Pro 2023: dit is wanneer Apple ze onthult

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het is al even bekend dat er in 2023 nieuwe versies van de 14-inch en 16-inch MacBook Pro verschijnen. Al weten we nu ook dat dit in het begin van het jaar zal zijn. Met als grootste verandering: de komst van de M2 Pro- en M2 Max-chips.

14-inch en 16-inch MacBook Pro 2023

De MacBook Pro is Apple’s meest geavanceerde laptop, met genoeg kracht om de zwaarste taken uit te voeren. Meer dan een jaar geleden werden er twee versies van hetzelfde model gelanceerd – de 14-inch en 16-inch MacBook Pro 2021 – met daarbij ook nog keuze tussen de M1 Pro- en M1 Max-chip. Inmiddels weten we dat deze Macs toe zijn aan vervanging en dat de opvolgers in 2023 verschijnen. Maar dat is best een breed begrip.

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman heeft een specifieker antwoord. Volgens hem was Apple eerst van plan om de toestellen in 2022 al uit te brengen, maar dit ging van de baan vanwege interne vertragingen. In plaats daarvan doelt het bedrijf nu op een release in het begin van 2023, waarschijnlijk tussen januari en maart.

Overigens zal er weinig veranderen aan deze Macs. Zo behouden ze hetzelfde design (inclusief notch) en krijgen ze weer een HDMI-poort, MagSafe en een SD-kaartlezer. De enige grote verandering is de overstap naar de M2-chips, namelijk de M2 Pro en M2 Max. Die hebben een 12-core processor – inclusief twee ‘efficiency cores’ – en zijn daardoor nog sneller dan hun M1-tegenpolen.

Apple in 2023


kooptip

Aankomend jaar belooft weer volop in het teken van Apple te staan, want we verwachten nog veel meer producten naast deze MacBook Pro 2023. Zo zijn de Mac Pro en Mac mini ook aan vervanging toe. Naar verluidt verschijnt er zelfs een 15,5-inch MacBook Air – het grootste formaat tot nu toe. En niet te vergeten: de iPhone 15.

Het hoogtepunt van het jaar? Dat wordt de langverwachte Apple Reality Pro. Met deze AR/VR-bril zal Apple eindelijk de markt van virtual reality betreden en gaan gebruikers zich onderdompelen in een compleet nieuwe wereld. Bovendien is het al jaren geleden sinds Apple een nieuwe productcategorie introduceerde, dus de lancering belooft een baanbrekend moment te worden.

Wil je direct op de hoogte worden gebracht wanneer Apple de 14-inch en 16-inch MacBook Pro 2023 onthult? Evenals alle andere nieuwe producten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!