Terug naar ‘Apple komt in 2023 met 15,5-inch MacBook Air’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt in 2023 met 15,5-inch MacBook Air’

Door Annemiek Lourensen16 december 2022 10:073 min. leestijd0

Naar verluidt brengt Apple volgend jaar de grootste MacBook Air ooit uit: een 15.5-inch MacBook Air 2023! De productie van dit nieuwe toestel staat op het punt om te beginnen. Het bedrijf hoopt daarmee op een release in de lente.

15.5-inch MacBook Air 2023

15.5-inch MacBook Air 2023

De MacBook Air is Apple’s meest geliefde Mac, met veel kracht, snelheid en een interessant prijskaartje. Al is hij op dit moment in slechts één formaat beschikbaar: 13.3-inch. Voor een groter model zit je meteen vast aan een 14- of 16-inch MacBook Pro, maar die heeft allerlei functionaliteiten waar de doorsnee Mac-gebruiker niets aan heeft. Om nog niet te spreken over de hoge prijs.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ross Young werkt Apple aan een oplossing. Oftewel, een grotere MacBook Air. Young onthulde het op Twitter, waar hij zijn abonnees liet weten dat er een 15.5-inch MacBook Air aankomt. Productie voor de panelen van deze Mac begint al in het eerste kwartaal van 2023. In de lente zou hij dan eindelijk in de winkels liggen.

Dit weten we al

Het is geen geheim dat er in 2023 een nieuwe MacBook Air komt. Young is er namelijk al eerder over begonnen – al geloofde hij toen nog dat deze Mac zo’n 15,2-inch zou zijn. Door het formaat is de verwachting zelfs dat je zelf bepaalt welke chip hij krijgt. Zo moet je voor de 14- of 16-inch MacBook Pro 2022 al kiezen tussen een M2 Pro en M2 Max, dus denk bij de MacBook Air 2023 aan de M2 en M2 Pro.

Overigens zijn er nog veel meer geruchten over de nieuwe Air. Naar verluidt heeft dit model hetzelfde design als de MacBook Air 2022, met vlakke randen, een Force Touch-trackpad, functietoetsen en meer. Verder krijgt hij een MagSafe oplaadpoort, een beter speakersysteem en een 1080p camera.

Apple in 2023?

Dankzij alle nieuwe releases in 2022 – van de Mac Studio tot de langverwachte iPhone 14 – heeft Apple afgelopen jaar alles behalve stilgezeten. Ook 2023 belooft in het teken van Apple te staan. Naast de nieuwe 15.5-inch MacBook Air verwachten we namelijk nog veel meer producten. Zo is de Mac Pro al een tijdje aan vervanging toe, evenals de Mac mini.

We kijken vooral uit naar de mysterieuze Apple Reality Pro. Met deze AR/VR-bril zou Apple voor de eerste keer in jaren een revolutionair nieuw product lanceren. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg, want ook al deze nieuwe Apple-producten komen begin 2023 al uit.

Wil je direct op de hoogte worden gebracht wanneer Apple nieuwe producten uitbrengt? Schrijf je dan in voor onze wekelijks nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar