Terug naar 5x veranderingen in het MacBook Pro 2021 design
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x veranderingen in het MacBook Pro 2021 design

Door Ward Edema20 oktober 2021 09:232 min. leestijd0

Hij is niet alleen sneller dan ooit, hij ziet er ook heel anders uit dan z’n voorganger: dit is er nieuw aan het MacBook Pro 2021 design.

MacBook Pro 2021 design

1. Vlakkere (en dikkere) randen

Om ruimte te maken voor een hele collectie aan aansluitingen zijn de randen van de MacBook Pro 2021 een stuk vlakker en dikker geworden. Bij het vorige model waren de randen erg dun, en was de onderkant bol gemaakt om de dikte van de MacBook een beetje te verbergen. Bij het huidige model wordt de dikte juist omarmd, en zijn er zelfs nog wat millimeters bijgekomen bij de 16-inch variant.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Dunnere schermranden & notch

MacBook Pro 2021 notch

De schermranden van de MacBook Pro 2021 zijn tot maar liefst 60% dunner. Hierdoor moest Apple de cameramodule voor de FaceTime-camera in een zogenaamde notch verwerken. Een soortgelijke inkeping in het scherm zit ook al op de iPhone X en nieuwer. Om de notch zo onopvallend mogelijk te maken, is de menubalk van macOS nu even dik als de inkeping en wordt de ruimte naast de notch zwart gemaakt bij fullscreen-apps.

3. Ander formaat

Hoewel het 16-inch model qua formaat nauwelijks is veranderd, is het kleinere model een stukje groter dan voorheen. Hij is zo’n 9mm breder en 9mm dieper, en heeft nu een schermdiagonaal van 14,2 inch. Dit was bij het vorige model nog 13,3 inch. Ook de beeldverhouding is iets anders geworden: dit was ongeveer 16:10, en is nu bijna 3:2.

4. Nieuw Magic Keyboard

MacBook Pro 2021 toetsenbord

Het toetsenbord van de MacBook Pro 2021 ziet er heel anders uit dan dat van z’n voorganger. De Touch Bar is vervangen door ouderwetse functietoetsen die nu even groot zijn als de reguliere toetsen. De ruimte tussen de toetsen is nu van zwart metaal. Ook heeft de Touch ID-knop een cirkelvormige sensor gekregen.

5. Ruimte voor koeling in het MacBook Pro 2021 design

MacBook Pro 2021 pootjes

Om de M1 Pro- en M1 Max-processoren goed te kunnen koelen, is het design van de onderkant van de MacBook Pro 2021 flink aangepast. Zo vind je nu aan beide kanten flinke sleuven voor de luchtinname van de twee ingebouwde ventilatoren. Ook heeft het nieuwe model voor het eerst pootjes die gedeeltelijk van aluminium zijn, en een stuk hoger uitvallen. Hierdoor is er meer ruimte om lucht aan te zuigen, en kan de aluminium onderkant beter z’n warmte kwijt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar