Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

MacBook Air M3 geruchten: dit weten we over de snelste Air ooit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air 2023


Lees verder na de advertentie

Hoewel het huidige model nog maar een jaar oud is, zijn er al de nodige MacBook Air M3 geruchten. Wat kun je verwachten van de aankomende Air? Wij zetten het op een rij.

MacBook Air M3 geruchten

De MacBook Air krijgt in 2024 een upgrade. Het 13-inch model én het gloednieuwe 15-inch model blijven aan de buitenkant nagenoeg hetzelfde, maar aan de binnenkant wordt er flink huisgehouden.

De M2-chip maakt namelijk plaats voor de M3-chip. En hoewel dat niet heel spannend klinkt, zal de nieuwe processor een flinke stap vooruit zijn.

Apple M3-chip

De Apple M3-chip is gebaseerd op een nieuw 3 nanometer-procedé – bij de M2 was dit nog 5 nm. Dat houdt in dat alle onderdelen op de chip 40% kleiner worden, en een stuk minder energie verbruiken dan voorheen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple M3-chip

Hierdoor kan Apple meer power kwijt op dezelfde chip, en tegelijkertijd de accuduur van de Mac met een paar uur verlengen. Bovendien wordt de M3-chip waarschijnlijk weer een stuk minder warm dan de M2. Dat laatste is welkom, want in onze MacBook Air 2022 review noemden we dat de M2 veel warmer wordt dan de M1, en dat kan voor mindere prestaties zorgen.

Design & specificaties

Zoals gezegd gaat het design van de MacBook Air niet op de schop. Het 13-inch model is nog maar een jaar oud, en het 15-inch model slechts een week (op het moment van schrijven). Wel kan Apple nog een nieuw kleurtje toevoegen aan de line-up – of zelfs een hele reeks kleuren.

MacBook Air speakers

Qua connectiviteit gaat er wel wat veranderen. De MacBook Air M3 krijgt voor het eerst Wifi 6E (of wellicht zelfs Wifi 7) – het huidige model blijft steken op Wifi 6. Ook is de kans groot dat het 13-inch model hetzelfde verbeterde speakersysteem krijgt als de 15-inch MacBook Air.

MacBook Air M3 release

De MacBook Air M3 komt volgens Mark Gurman, een goed ingelichte Apple-analist, in 2024 uit. Het gaat dan om zowel het 13-inch als 15-inch model. De prijs is naar verwachting gelijk met het huidige model: € 1299 (13-inch) en € 1599 (15-inch).

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de MacBook Air 2024? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!