Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

MacBook Air 2023 in aantocht: 15-inch model, M3-chip en meer

Auteur: Ward Edema
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De MacBook Air 2023 komt eraan, en het wordt een flinke update. Niet alleen komt er groter model, maar ook komt er een volledig nieuwe chip in.

MacBook Air 2022 voorverkoop

MacBook Air 2023

We hebben er de afgelopen maanden geregeld over geschreven: de MacBook Air zou eindelijk een 15-inch model krijgen. Zo hoeven fans van een grotere laptop niet langer direct naar een 16-inch MacBook Pro moeten. Dat is op zichzelf al een leuk vooruitzicht, maar nu zijn er meer nieuwtjes over de MacBook Air 2023 gelekt.

Volgens Mark Gurman, misschien wel de meest betrouwbare Apple-analist op dit moment, komen er dit jaar twee nieuwe modellen van de MacBook Air. Het zou gaan om het 15-inch model, en een nieuwe versie van het 13-inch model. Allebei zouden ze al rond juni – of misschien zelfs april – worden aangekondigd.

MacBook Air met M3-chip


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is voor het eerst dat er naast het 15-inch model ook een nieuw 13-inch model wordt genoemd. Volgens Gurman is de kans groot dat beide modellen de gloednieuwe M3-chip krijgen. Dit is de eerste Mac-chip die op een 3 nanometer-procedé wordt gemaakt – oftewel, de onderdelen van de chip worden nóg kleiner. Hiermee wordt de Mac sneller, en tegelijkertijd energiezuiniger.

MacBook Air M2

Ook de iMac zou deze nieuwe chip krijgen. Dit schetst het beeld dat de M2-chip een soort tussenstap was voor slechts één jaar. De MacBook Air 2022 met die processor bestaat namelijk nog maar krap een jaar wanneer het M3-model volgens de geruchten wordt aangekondigd.

MacBook Air 2023: prijs en release

Mark Gurman verwacht dus dat de MacBook Air 2023 in april of juni wordt aangekondigd. In het eerste geval zouden we nog een extra Apple-event in april kunnen krijgen – in het tweede geval wordt de laptop tijdens de WWDC 2023 aangekondigd.

Qua prijs kunnen we uitgaan van pakweg dezelfde instapprijs als bij de huidige MacBook Air: € 1519. Het gaat dan om het 13-inch model. Het grotere 15-inch model is waarschijnlijk zo’n 150 tot 200 euro duurder.

Blijf op de hoogte

Wil je tot de release op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de MacBook Air 2023? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg