Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

15-inch MacBook Air release: grootste Air-model óóit verschijnt al in april

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
15-inch MacBook Air release


Lees verder na de advertentie

De MacBook Air is Apple’s meest toegankelijke laptop, maar iedereen die een grotere MacBook wilt, moet al gauw aan de Pro. Daar komt binnenkort verandering in: Apple werkt stiekem al een tijdje aan de grootste versie van dit Mac-model óóit. En volgens de laatste berichten is de release van deze 15-inch MacBook Air al in april.

15-inch Macbook Air release

Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat er dit jaar een 15-inch MacBook Air komt – ook door Ross Young, hoofd van DSCC (Display Supply Chain Consultants). Zo onthulde hij afgelopen december zelf dat Apple werkt aan een 15,5-inch MacBook Air. Volgens hem zou Apple in het eerste kwartaal van 2023 al beginnen met de productie voor de panelen van deze Mac, waarna het toestel in de lente zou worden uitgebracht.

Sindsdien bleef het stil rondom de 15-inch MacBook Air, maar vannacht kwam Young met een specifiekere release datum. In een Twitter-bericht aan abonnees liet hij namelijk weten dat de productie van de panelen deze maand is begonnen – precies zoals hij in december voorspelde. Daardoor verwacht hij dat de Mac begin april al wordt uitgebracht, maar misschien vindt de aankondiging van het product al eerder plaats.

Alles over deze Mac

Het duurt dus nog zo’n twee maanden tot de release van Apple’s nieuwe Mac, maar wat weten we over deze 15-inch MacBook Air? Nou, in ieder geval dat hij qua ontwerp veel wegheeft van de MacBook Air 2022. Dat wil zeggen: vlakke randen, een Force Touch trackpad en functietoetsen. Bovendien krijgt hij een MagSafe-oplaadpoort, een beter speakersysteem en een 1080p camera.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het schermformaat springt er dus echt uit. In plaats van 13-inch wordt dit namelijk maar liefst 15,5-inch – het grootste formaat voor een MacBook Air óóit! Wil je op dit moment een grote MacBook kopen, dan beland je meteen bij een 14- of 16-inch MacBook Pro 2023. Die heeft echter allerlei functies waar de gemiddelde Mac-gebruiker niets aan heeft, evenals een hoog prijskaartje.

Verder blijft het nog onduidelijk welke processor hij krijgt: wordt het de M2- of M3-chip? Eerstgenoemde is al enige tijd uit, terwijl de M3 naar verluidt pas eind 2023 wordt aangekondigd. Maar als er later dit jaar ook een nieuwe MacBook Air met M3-chip komt, dan zitten er slechts zes tot acht maanden tussen de release van twee nieuwe Air-Macs. Ook dat lijkt onwaarschijnlijk.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer de 15-inch MacBook Air wordt aangekondigd? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!