Terug naar 15-inch MacBook Air release: grootste Air-model óóit verschijnt al in april
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

15-inch MacBook Air release: grootste Air-model óóit verschijnt al in april

Door Annemiek Lourensen14 februari 2023 10:133 min. leestijd0

De MacBook Air is Apple’s meest toegankelijke laptop, maar iedereen die een grotere MacBook wilt, moet al gauw aan de Pro. Daar komt binnenkort verandering in: Apple werkt stiekem al een tijdje aan de grootste versie van dit Mac-model óóit. En volgens de laatste berichten is de release van deze 15-inch MacBook Air al in april.

15-inch MacBook Air release

15-inch Macbook Air release

Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat er dit jaar een 15-inch MacBook Air komt – ook door Ross Young, hoofd van DSCC (Display Supply Chain Consultants). Zo onthulde hij afgelopen december zelf dat Apple werkt aan een 15,5-inch MacBook Air. Volgens hem zou Apple in het eerste kwartaal van 2023 al beginnen met de productie voor de panelen van deze Mac, waarna het toestel in de lente zou worden uitgebracht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Sindsdien bleef het stil rondom de 15-inch MacBook Air, maar vannacht kwam Young met een specifiekere release datum. In een Twitter-bericht aan abonnees liet hij namelijk weten dat de productie van de panelen deze maand is begonnen – precies zoals hij in december voorspelde. Daardoor verwacht hij dat de Mac begin april al wordt uitgebracht, maar misschien vindt de aankondiging van het product al eerder plaats.

Alles over deze Mac

Het duurt dus nog zo’n twee maanden tot de release van Apple’s nieuwe Mac, maar wat weten we over deze 15-inch MacBook Air? Nou, in ieder geval dat hij qua ontwerp veel wegheeft van de MacBook Air 2022. Dat wil zeggen: vlakke randen, een Force Touch trackpad en functietoetsen. Bovendien krijgt hij een MagSafe-oplaadpoort, een beter speakersysteem en een 1080p camera.

Het schermformaat springt er dus echt uit. In plaats van 13-inch wordt dit namelijk maar liefst 15,5-inch – het grootste formaat voor een MacBook Air óóit! Wil je op dit moment een grote MacBook kopen, dan beland je meteen bij een 14- of 16-inch MacBook Pro 2023. Die heeft echter allerlei functies waar de gemiddelde Mac-gebruiker niets aan heeft, evenals een hoog prijskaartje.

Verder blijft het nog onduidelijk welke processor hij krijgt: wordt het de M2- of M3-chip? Eerstgenoemde is al enige tijd uit, terwijl de M3 naar verluidt pas eind 2023 wordt aangekondigd. Maar als er later dit jaar ook een nieuwe MacBook Air met M3-chip komt, dan zitten er slechts zes tot acht maanden tussen de release van twee nieuwe Air-Macs. Ook dat lijkt onwaarschijnlijk.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer de 15-inch MacBook Air wordt aangekondigd? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar