Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iMac 2023 komt eraan – en dít is de grootste verandering’

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iMac 2021 kopen


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iMac van Apple verkeert inmiddels in een ‘vergevorderd stadium van ontwikkeling’, Zo schrijft Apple-kenner Mark Gurman in de nieuwste editie van zijn Power on-nieuwsbrief. Wat is er nieuw aan de iMac 2023? En wanneer kun je hem kopen?

iMac 2023: M3 chip als grootste vernieuwing

De iMac is Apple’s alles-in-één desktop computer: inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat de huidige versie verscheen en Apple werkt inmiddels aan de opvolger ervan. De grootste vernieuwing van de iMac 2023 is de chip: dat zal een nieuwe Apple M3-chip zijn. Deze is weer een stukje krachtiger en efficiënter; de nieuwe iMac zal een van de eerste Macs met M3-chip zijn.

Voor wat betreft het design verandert er nauwelijks iets: het gaat nog steeds om het relatief kleine 24-inch iMac-model – iets wat sommigen zullen betreuren. Ook de kleuropties blijven gelijk.

iMac 2023 release date?

Apple bracht de meest recente iMac uit in april 2021. Het was toen de eerste iMac met een M1-chip van Apple zelf. Ook het design was radicaal anders dan dat van eerdere iMacs: veel dunner, en heel kleurrijk, met opties als geel, rood en oranje. Het is momenteel de enige iMac in het assortiment, want de 27-inch iMac en iMac Pro met Intel-chips zijn inmiddels uitgefaseerd. Gurman schreef eerder dat een grotere iMac wel zou terugkeren, maar daar lijkt nog steeds geen sprake van.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De precieze iMac 2023 release date weten we nog niet. Volgens Gurman duurt het nog zeker drie maanden voordat de massaproductie van start gaat. Reken daarom op zijn vroegst op de tweede helft van dit jaar. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de nieuwe Macs? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg