Terug naar Deze MacBook Pro-features krijgt de MacBook Air 2022 ook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze MacBook Pro-features krijgt de MacBook Air 2022 ook

Door Ward Edema22 oktober 2021 17:002 min. leestijd0

Zowel Apple-leaker Dylandkt als technologiekrant DigiTimes kwamen vandaag met nieuwe geruchten over de MacBook Air met M2-chip, die in de tweede helft van 2022 wordt verwacht. Opvallend is dat het grootste deel van de verwachte nieuwe features ook al op de MacBook Pro 2021 te vinden is, die eerder deze week werd aangekondigd. Wij zetten de belangrijkste features die naar de MacBook Air 2022 zijn overgewaaid op een rij.

MacBook Air 2022 features

MacBook Air 2022 features: Mini-led

De nieuwe MacBook Pro is de eerste Mac met een zogenaamd mini-led-scherm, en de MacBook Air 2022 krijgt deze techniek ook. Hierdoor krijgt het scherm een veel beter contrast, en wordt het ook veel helderder. Dit heeft de maken met de achtergrondverlichting van het scherm.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Bij de huidige MacBook Air komt de verlichting vanaf de zijkanten van het scherm. Bij mini-led heb je juist achter het scherm heel veel zones met ledjes, die individueel aan- of uitgezet kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat felle delen van je beeld nog feller worden, en dat donkere delen nog donkerder worden.

MagSafe

De handige oplaadpoort is terug van weggeweest, en komt ook naar de nieuwe MacBook Air. Struikel je over je snoer? Dan plopt hij gewoon uit de oplaadpoort, en blijft je MacBook veilig staan waar hij staat. Helaas is dit wel de enige aansluiting die van de MacBook Pro komt overwaaien: HDMI en de sd-kaartlezer blijven exclusief voor de Pro.

Notch

Het is wellicht de minst geliefde nieuwigheid van het design van de nieuwe MacBook Pro, maar het lijkt erop dat de ‘notch‘ ook naar de MacBook Air komt. Dit is een hapje uit de bovenkant van het scherm waar de FaceTime-camera zich bevindt. De menubalk van macOS is echter dikker gemaakt om de notch grotendeels onmerkbaar te maken.

Veel betere webcam

De notch komt er gelukkig niet voor niets: de camera die er in zit is een stuk beter dan die in de huidige Air, en kan filmen in 1080p. Als het dezelfde webcam is als die in de nieuwe MacBook Pro, betekent dat een volledig nieuwe sensor met een nieuw lenssysteem. Hierdoor presteert hij met name bij slechtere lichtomstandigheden véél beter.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar