Terug naar Mac Studio en Studio Display komen vanavond: zo zien ze eruit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mac Studio en Studio Display komen vanavond: zo zien ze eruit

Door Ward Edema8 maart 2022 09:152 min. leestijd0

Gisteren kwamen de eerste geruchten over de Mac Studio en Studio Display, nu bevestigt een betrouwbare leaker dat ze vandaag worden aangekondigd.

Mac Studio

Apple Mac Studio

Volgens Apple-leaker Mark Gurman, die het vaak bij het rechte eind heeft, kunnen we vanavond tijdens het eerste Apple-event van het jaar de Mac Studio verwachten. Dit brengt hij naar buiten nadat gisteren het gerucht werd gedeeld door nieuwssite 9to5mac dat Apple bezig is met dit product.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Mac Studio komt tussen de Mac mini en de Mac Pro in. Hij krijgt dezelfde supersnelle M1 Pro- en M1 Max-chips die we al kennen van de MacBook Pro 2021, maar dan in een desktop-behuizing. Het wordt qua prestaties dus echt een Mac voor professionals, en de prijs zal er ook naar zijn: wij verwachten een startprijs van rond de € 1749.

Apple Studio Display

Mac Studio

Naast de Mac Studio komt er ook een Studio Display. Dit is een goedkoper display dan het huidige Pro Display XDR, dat perfect past bij de Mac Studio. Het wordt naar verwachting een 27-inch scherm van aluminium met dunne schermranden. Het paneel heeft waarschijnlijk ook mini-led-techniek, waardoor je een beter contrast en een hogere helderheid krijgt.

Ook interessant: het gerucht is nu dat het Studio Display een A13-chip krijgt. Hierdoor kan het scherm de chip van de aangesloten Mac helpen, bijvoorbeeld om beelden met een lagere resolutie op te schalen. Ook zou het scherm andere intelligente functies kunnen krijgen, zoals TrueTone.

Apple-event maart 2022

Het eerste Apple-event van het jaar is vanavond, 8 maart, om 19:00. Het evenement is te volgen op onze website, waar we een liveblog bij zullen houden. Het liveblog is ook op Twitter te volgen. We verwachten overigens nog véél meer dan alleen de Mac Studio en Studio Display: lees alles over onze Apple-event verwachtingen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Mac Studio
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar