Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws Apple Studio Display

‘Apple werkt aan display met speciale Stand-by-modus’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple-display stand-by


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan een display voor de Mac met een speciale Stand-by-modus die doet denken aan iOS 17. Dit moet je weten.

Apple-schermen

Apple maakt momenteel twee externe displays: Studio Display (27 inch, € 1779) en Pro Display XDR (32 inch, € 5499). De eerste is een soort iMac – compleet met webcam, zes speakers, microfoons en True Tone – maar dan zonder de Mac. De tweede heeft geavanceerde mini-led-techniek, en is daardoor geschikt voor fotografen en filmmakers, maar mist de extra features van het Studio Display.

Nu zou Apple volgens analist Mark Gurman aan een nieuw soort scherm werken met een bijzondere functie: hij werkt niet alleen als scherm voor je Mac, maar ook als smart display als je Mac niet verbonden of ingeschakeld is.

Apple display met Stand-by

Maar wat betekent dat precies? De kans is groot dat Apple een interface wil introduceren die doet denken aan Stand-by in iOS 17. Wanneer het scherm niet wordt gebruikt, toont hij dan dingen als bediening voor Woning, de afspeelknoppen van je muziek, een klok, je afspraken en meer.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iOS 17 stand-by

Of dit ook betekent dat het scherm touchbediening krijgt, is niet bekend. We weten dat Apple over het algemeen niet gelooft in touch op de Mac – het zou volgens het bedrijf te vermoeiend zijn om je arm er langdurig voor op te tillen – maar een smart display heeft wel een vorm van bediening nodig. Dat is dus nog een vraagteken.

Nog even geduld

Het nieuwe scherm moet volgens Gurman op z’n vroegst in 2024 uitkomen. Ook zou er nog gewerkt worden aan nieuwe versies van het Studio Display en Pro Display XDR, maar die modellen zullen waarschijnlijk nog wat langer op zich laten wachten. Wil je hoe dan ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Apple’s displays? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac