Terug naar Gerucht: Mac Studio is helemaal klaar voor onthulling tijdens WWDC
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gerucht: Mac Studio is helemaal klaar voor onthulling tijdens WWDC

Door Laura Grootaarts2 juni 2023 15:032 min. leestijd0

Aanstaande maandag gaat Apple’s WWDC van start. Hoogstwaarschijnlijk gaat Apple dan ‘Meerdere nieuwe Macs’ aankondigen. En het lijkt er steeds meer op dat een nieuwe versie van de Mac Studio er daar één van is.

M1 Ultra speed test

‘Mac Studio 2023 wordt maandag onthuld’

Volgens Apple-kenner Mark Gurman is de release van een nieuw Mac Studio-model zeer nabij, en de WWDC lijkt hiervoor het aangewezen moment. Op Twitter legt Gurman uit dat er een nieuwe Mac aankomt met codenaam ‘J475’. De huidige Mac Studio had als codenaam ‘J375’, dus dat laat aan duidelijkheid weinig te wensen over.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Eerder deze week bracht Gurman al naar buiten dat Apple druk is met twee high-end desktop-modellen die zijn uitgerust met een M2 Max en een M2 Ultra-chip. De M2 Max kennen we al van de 14- en 16-inch MacBook Pro van begin dit jaar. De M2 Ultra-chip is nieuw, en de opvolger van de M1 Ultra die tot nu toe alleen maar te vinden is in … de Mac Studio die vorig jaar verscheen.

De Mac Studio is een van de desktop-Macs in het Apple-assortiment. Hij houdt zo’n beetje het midden tussen de Mac mini voor hobbyisten en de Mac Pro voor professionals. Een Mac Studio voelt zich goed thuis in studio’s: designstudio’s, muziekstudio’s, fotostudio’s. Vorig jaar verscheen de allereerste versie van dit Mac-model en nu is het dus tijd voor een Mac Studio M2.

Wat zien we maandag nog meer?

We hebben nu al vaker gehoord dat Apple tijdens de WWDC ‘meerdere Macs’ zal onthullen – naast de Mac Studio zien we waarschijnlijk ook een 15-inch MacBook Air. De showstopper wordt waarschijnlijk de nieuwe Apple-headset, de Apple Reality, en het bijbehorende besturingssysteem – xrOS, waarbij xr iets betekent als ‘Extend reality’. Maar veel mensen kijken vooral uit naar de onthulling van iOS 17, macOS 14 en de andere besturingssystemen. Lees ook WWDC 2023: onze verwachtingen voor het grootste Apple-event in jaren.

Wil je de ontwikkelingen van de keynote in de gaten houden? Volg dan @icreate_NL op Twitter. Wil je liever na afloop van het event een samenvatting lezen met alle hoogtepunten van de keynote? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar