Terug naar Mac Pro 2023 design wordt groter dan verwacht (en hierom is dat goed)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mac Pro 2023 design wordt groter dan verwacht (en hierom is dat goed)

Door Ward Edema9 januari 2023 09:203 min. leestijd0

Het Mac Pro 2023 design wordt een stuk groter dan eerst werd gedacht, en het oude kaasraspontwerp blijft. En dat heeft een groot voordeel!

Mac Pro 2023

Mac Pro met Apple Silicon

Toen Apple in 2020 aankondigde de overstap te maken van Intel naar Apple Silicon-chips voor de Mac, werd er aangegeven dat de overgang zo’n twee jaar zou duren. Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder, en zijn er nog stééds twee Mac-modellen die op Intel draaien: de duurdere variant van de Mac mini, en de Mac Pro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nog dit jaar zouden beide modellen eindelijk de upgrade krijgen naar Apple Silicon. Maar die upgrade wordt wat minder interessant dan we eerst hadden verwacht. Een paar weken geleden werd al duidelijk dat er geen extra snelle M2 Extreme-chip komt voor de Mac Pro – hij zal het moeten doen met dezelfde M2 Ultra die ook naar de Mac Studio komt. Deze week komt er een nieuw teleurstellend gerucht bij – alhoewel er ook een keerzijde is.

Mac Pro 2023 design

Ditmaal heeft Mark Gurman, de Apple-guru die het bijna altijd bij het rechte eind heeft, aangegeven dat hij verwacht dat de nieuwe Mac Pro 2023 géén nieuw design krijgt. Het blijft dus dezelfde grote toren, met dezelfde grille aan de voorzijde (die veel mensen doet denken aan een kaasrasp). Een kleiner design door de efficiëntere chip is er dus niet bij.

Mac Pro 2023

Toch is dit ook goed nieuws. Een kast van die grootte, met een koelsysteem dat berekend is op veel hetere Intel-chips, kan de M2 Ultra-chip waanzinnig goed koelen. Hierdoor kan Apple nóg meer uit de chip halen zonder tegen een temperatuurplafond te komen zoals bij de MacBook Air. Oftewel: hij wordt ontzettend snel.

Uitbreidbaar ontwerp

Ook geeft Gurman aan dat de Mac Pro 2023 door zijn formaat ruimte heeft voor twee losse ssd’s voor extra opslag, en uitbreidingskaarten voor graphics, media en netwerktoepassingen. Met name dat laatste is belangrijk: dit suggereert dat de nieuwe Mac Pro net als zijn voorganger te upgraden is, en dat er met losse videokaarten nog véél meer grafische kracht uit te halen valt.

We weten in ieder geval voor het einde van 2023 meer. Gurman geeft geen specifieke maand aan voor de release van de Mac Pro, alleen dat die dit jaar is. Wij verwachten hem zelf al in het voorjaar, tegelijk met allerlei andere Macs, zoals de 15,5-inch MacBook Air en de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro 2023.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Mac Pro
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar